MLADI FUDBALER OPLEO PO SRPSKOM FUDBALU: Šampion Superlige je onaj za čiji klub navija predsednik!
Foto: Starsport©

zanimljivo

MLADI FUDBALER OPLEO PO SRPSKOM FUDBALU: Šampion Superlige je onaj za čiji klub navija predsednik!

Od ove sezone nastupa za kazahstanski Kaspi, a medijima u Ukrajini govorio je o trogodišnjem iskustvu u srpskom fudbalu

Objavljeno:

Ukrajinski fudbaler, Taras Bondarenko, tri godine proveo je u Srbiji. Dve sezone nastupao je za Metalac, a potom je sa Radničkim osvojio drugo mesto u Superligi Srbije.

Od ove sezone nastupa za kazahstanski Kaspi, a medijima u Ukrajini govorio je o trogodišnjem iskustvu u srpskom fudbalu.

- Sezona u Radničkom je bila ubedljivo najbolja u mojoj karijeri. Ali nisam uspeo da uživam do maksimuma, ekipa je bila fenomenalna, ali pritisak je bio veliki, nismo smeli da gubimo bodove, svi smo bili nervozni, a klub nije nagrađivao naše rezultate - rekao je Bondarenko za Sport.ua.

Bondarenko je imao i zanimljivu konstataciju na pitanje da li je bilo teško boriti se za titulu sa Crvenom zvezdom.

– Ja se uvek šalim da se u Srbiji prvak bira jednom u četiri godine na predsedničkim izborima. Za koga navija predsednik taj je i šampion. Naravno, to se ja tako šalim, nisam ozbiljan.

foto: Starsport©

Bondarenko dodaje da je šampionat Srbije zanimljiv.

– Na svakom delu tabele postoji nekakva intriga. Do poslednjeg kola nije jasno ko će ispasti, a ko predstavljati Srbiju u evrokupovima. Jedino borba za titulu nije neizvesna, poslenje tri godine Zvezda lako osvaja prvenstvo, a problem nastaje samo u mečevima sa Partizanom.

Ukrajinac je prokomentarisao i srpske navijače.

– Mislim da je ta priča malo ulepšana. Naravno, navijačima Partizana i Zvezde najbolje je ne zamerati se, ali što se ostalih tiče, to su navijači kao i bilo gde drugde. Navijači iz prestonice vole da prave šou. Na stadionu Zvezde tribine su daleko od terena, pa fudbaler taj šou mnogo lakše podnose. Da je stadion bez atletske staze nikom ne bi bilo prijatno da igra tamo - zaključio je Bondarenko.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.