PARTIZAN PROMOVISAO FRANCUZA: Uzeo Sadikovu devetku, pričao o povredama i objasnio kako mu se izgovara prezime!
Foto: Starsport©

obećao i golove

PARTIZAN PROMOVISAO FRANCUZA: Uzeo Sadikovu devetku, pričao o povredama i objasnio kako mu se izgovara prezime!

Poslednje, deveto pojačanje crno-belih je predstavljeno u Humskoj

Objavljeno:

Partizan je promovisao svoje poslednje pojačanje Žan-Kristofa Bajbeka, kako je on sam objasnio da se izgovara njegovo prezime.

Francuski napadač je stigao kao zamena za Umara Sadika, a iza sebe ima bogatu karijeru, koju je započeo u PSŽ-u, a potom igrao i za Troa, Sent Etjen, Valensijen, Peskaru i Utreht.

Francuz je u utorak uveče stigao u Beograd, a u sredu je prošao lekarske preglede i potpisao ugovor.

foto: Starsport©

- Srećan sam što sam stigao u veliki klub kakav je Partizan. Nisam toliko spoznao njegovu istoriju, ali znam da je redovno igrao evropska takmičanja. Razgovarao sam sa prijateljima iz Pariza, kad su čuli da me crno-beli žele rekli su mi „vau, ideš u Partizan“. Svi su mi kazali da je Beograd prelep, a navijači fenomenalni - poručio je Bajbek.

Upoznat je kakav je učinak imao njegov prethodnik Sadik, ali ni nova "devetka" crno-belih nema dilemu da će postizati golove.

- Nisam razmišljao koliko ću golova dati. Koliko sam čuo, Sadik je imao sjajnu sezonu, a ja želim da budem deo ekipe u kojoj će svi davati golove. Ne opterećujem se ličnim učinkom - rekao je Francuz.

foto: Starsport©

On će imati priliku da svoja obećanja ispuni već 18. oktobra kada je na programu prva sledeća utakmica Partizana i to baš Večiti derbi protiv Crvene zvezde, što će mu biti prilika da debituje u crno-belom dresu.

- Pričao mi je Milan Biševac da je to najveća utakmica u Srbiji. Biće mi potrebno vreme da kroz treninge upoznam saigrače. Imam deset dana da se priviknem na okolnosti u kojima sam se našao. Upoznat sa sa pojmom derbija i njegovim značajem.

foto: Starsport©

Ono što pomalo brine navijače jeste to što nije igrao utakmice od februara.

- Istina je da sam poslednju utakmicu za Utreht odigrao u februaru, kad se okončala Eredivzija. Zatim sam trenirao individualno, što je drugačije nego kad ste u grupi. Priznajem, nisam 100 odsto spreman, ali ću brzo uhvatiti ritam - kazao je on.

foto: Starsport©

Nije nikakva tajna da je imao i problema s povredama tokom karijere.

- Dobro se osećam, povrede su prošlost. Tačno je da su me povrede pratile, ali od poslednje nisam imao nikakvih problema. To je iza mene. Postojali su problemi, ali sam minule sezone česšće igrao, očekivao sam napredak u drugom delu prvenstva, ali me je sprečila pandemija. Što je možda, s jedne strane, bilo od koristi da se u potpunosti oporavim. Već sam pričao sa trenerom Stanojevićem i lekarima Partizana, saglasili su se da sam zdrav - poručio je on.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.