SRPSKE SUDIJE UDARILE NA ZVEZDAŠA: Tužile bivšeg igrača Crvene zvezde!
Milan Karadžić, Foto: Starsport©

burno

SRPSKE SUDIJE UDARILE NA ZVEZDAŠA: Tužile bivšeg igrača Crvene zvezde!

- Ako ne razmišljaš kao oni, odmah ide tužba. Još malo i u zatvor će me poslati - rekao je Koroman za Direktno

Objavljeno:

Srpske fudbalske sudije rešile da izravnaju račune sa svima pa su tako predsednik Sudijskog odbora FSS Milan Karadžić, kao i arbitri Danilo Grujić, Petar Piper, Lazar Lukić, Miloš Đorđević, Zoran Široki, Dragan Čolović, Novica Anđelovski, Bojan Nikolić i posmatrač Srđan Obradović, kome se sudi na sudu u Novom Sadu za zloupotrenu službenog položaja a delegira arbitre u Prvoj Ligi Srbije, tužili Ognjena Koromana Drugom osnovnom sudu u Beogradu zbog klevete, uvrede časti...

Naime, bivši trener Smedereva, koga je Disciplinska komisija FS Srbije po kratkom postupku osudila na šest meseci kazne zbog izjava, u protekla dva meseca oštro je kritikovao sudije na svom Facebook profilu, često ne birajući reči pa su pomenuti arbitri 3. septembra 2020. godine podneli privatnu tužbu protiv njega na sudu. Tu su naveli da su se posle njegovih navoda "osećali poniženo, uvređeno i da je to uticalo na njihovo psihičko stanje u smislu pogoršavanja istog i stvaranja osećaja ugroženosti, inferiornosti i uvređenosti".

foto: Starsport©

Sudija Dragana Branković, prema dopisu koji je dobio Koroman iz Drugog osnovnog suda, tražila je prvo od zastupnika fudbalskih sudija da navedu sve propisane elemente po zakonu na osnovu koje su tužili bivšeg reprezentativca, a kada su je oni i poslali 17. septembra ona je tužbu ODBACILA već 18. septembra.

- U opisu radnje koja se okrivljenom Koroman Ognjenu stavlja na teret uređenom privatnom tužbom nedostaje opis svih elemenata krivičnog dela i to kako krivice, tako i umišljaja, i opis svesti o zabranjenosti krivičnog dela. Kako su svi elementi krivičnog dela predmet dokazivanja, a navedeni opis radnje krivičnog dela ne sadrži zakonske elemente krivičnog dela iz člana 170 KZ-a, a u vezi, čl, 14, čl. 22 i čl. 25 KZ-a, te sud nalazi da postoje razlozi iz člana 338, st. 1 ZKP-a, pa je na osnovu čl. 503 st. 1 ZKP-a, doneo rešenje kao u izreci.

Koroman nije hteo da ulazi u polemiku pa nam je odgovorio:

- Ako ne razmišljaš kao oni, odmah ide tužba. Još malo i u zatvor će me poslati!

(Espreso.co.rs/Direktno)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.