UMALO DA SVETI ĐORĐE UBIJE CRNO-BELU AŽDAHU: Partizan se mučio, pa tek u produžecima penalom slomio Moldavce!
Partizan u Ligi Evrope, Foto: Starsport©

2. kolo kvalifikacija za LE

UMALO DA SVETI ĐORĐE UBIJE CRNO-BELU AŽDAHU: Partizan se mučio, pa tek u produžecima penalom slomio Moldavce!

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite uz naš lajv-blog

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana su na jedvite jade uspeli da pobede moldavski Sfintul u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope na gostovanju u Kišinjevu i to posle produžetaka rezultatom 1:0. (0:0 posle regularnog toka).

Ekipa Aleksandra Stanojevića jeste bila bolji rival tokom celog meča, ali nije uspevala da iskoristi neke dobre prilike do kojih je došla, ponajviše zbog promašaja Sadika i Asana, kojima baš nije bilo veče.

Jedini pogodak postigao je Bibars Natho u 104. minutu i to sa bele tačke, posle penala sviranog zbog faula nad Aleksandrom Lutovcem.

Sfintul praktično nije imao nijednu pravu priliku, igrao je bunker ceo meč, a njegovi igrači su još od prvog minuta pokušavali da ukradu što je više vremena bilo moguće.

Na kraju, piše se trijumf, posle produžetaka, ali Stanojević će morati ozbiljno da poradi na napadačkom potencijalu svog tima, jer ovo večeras nije bilo ni približno nekoj prolaznoj oceni, a posebno da neće biti dovoljno da se pobedi Šarloa u Belgiji.

Taj meč je na programu narednog četvrtka u Belgiji.

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ PRODUŽETAKA!!

104' GOOOOOOOOOOOL! Natho je bio precizan sa bele tačke, neodbranjiv udarac u rašlje. Spasio je Stanojevića, a možda i upravu kluba.

103' PENAL ZA CRNO-BELE! Faul nad Aleksandrom Lutovcem, koji je ušao 91. minutu umesto Asana.

101' Praktično ništa crno-beli nisu uradili za ovih deset minuta, sada je jedan Sumin udarac izblokiran.

91' Počeo je prvi produžetak! Ovo veoma loše deluje za crno-bele...

PRODUŽECI!!! Možda i najgore evropsko veče Partizana još od onog Šamroka, kada je trener takođe bio Aleksandar Stanojević! Crno-beli će sada morati da grickaju nokte...

foto: Starsport©

90' Sudija je nadoknadio ovaj meč samo tri minuta, iako su igrači Sfintula dobrih 15 u drugom poluvremenu potrošili na ležanje. No, šta je, tu je... Produžeci se smeše Aleksandru Stanojeviću kome u ovom momentu sigurno kroz glavu prolazi onaj poraz u Humskoj od Šamroka takođe posle produžetaka.

85' Takuma Asano je probao atraktivno, petom, ali je lopta otišla tik iznad prečke. Dobra akcija crno-belih, koji polako dodaju gas, ali teško da će do kraja utakmice probiti bedem moldavskog kluba.

78' Umesto povređenog Sadika ušao je Bojan Matić, koji je par minuta kasnije uspeo da promaši veoma izglednu priliku.

foto: FK Partizan

72' Nova prilika za Markovića. Dupli pas sa Sumom, ali sa 16 metara šut pravo u golmana.

66' Lepo je odložio Lazar Marković, koji je pre nekoliko minuta ušao na teren, za Natha, ali je ovaj po zemlji šutirao malo pored gola.

60' Crno-beli ne odustaju, ali nisu napravili nijednu šansu u poslednjih deset minuta.

49' Novi neverovatan promašaj crno-belih. Deveti šut ka golu, probao je Suma posle asistencije Sadika, ali je spoljnicom šutirao pored gola.

46' Počelo je drugo poluvreme.

foto: FK Partizan

POLUVREME! Fudbaleri Partizana nisu uspeli da postignu pogodak za sada, iako su bili u nekoliko navrata više nego blizu tome. Najviše su za to krivi Sadik i Asano koji su promašili nekoliko kolosalnih prilika, a naravno, mora se odati priznanje i odbrani domaćeg sastava, koja je uspela da izdrži 45 minuta pred konstantnim naletima crno-belih, koji su neretko napadali i sa svih deset igrača.

40' Posle Sadikovih promašaja, pridružio mu se i Asano. Upropastio je još jednu veliku šansu.

37' Neverovatno šta je sada Sadik promašio. Izašao je jedan-na-jedan sa čuvarom mreže, probao da šutne pored njega, ali mu je ovaj baš lepo ušao u šut i malo ga i izblamirao, jer ovo su šanse koje stvarno moraju da se pretvore u pogodak.

foto: FK Partizan

34' Minut kasnije, Sadik je nagazio golmana Sfintula po faci, pa je zbog toga dobio žuti karton, iako je bilo nenamerno.

33' Neverovatna šansa za Sfintul, umalo da Zdjelar savlada Stojkovića, ali je srećom po golmana crno-belih odbio loptu pravo u njega. Mlada intervencija desnog dela odbrane i Takume Asana.

22' Za sada Sfintul uspeva da odbije nalete crno-belih i čak je imao solidnu šansu, prvu na meču, posle greške Sadika ispred svog kaznenog prostora, kada je poklonio loptu protivničkim igračima.

16' Prilika za Sadika koji ju je sam sebi napravio, ali se spetljao u završnici, pa izvukao samo korner.

7' Apsolutna inicijativa Partizana, Sfintul očigledno na ovom meču želi da izvuče 0:0, kao što to radi gotovo u svim utakmicama kup tipa u poslednje vreme.

3' Prvi pokušaj crno-belih, posle Nathovog kornera Ostojić je šutirao glavom, ali je čuvar mreže Kalansea odbranio. Minut kasnije, lep potez Sume, koji je petom pronašao Sadika na ivici kaznenog prostora, ali se ovaj spetljao pa je samo pao i nije uspeo da uputi udarac.

foto: FK Partizan

1' Utakmica je počela!

18.24 - Evo kakve rigorozne mere su sačekale crno-bele na stadionu Sfintula.

17.45 - Poznati su i sastavi oba tima. Stanojević se odlučio za najjači tim, izuzev Lazara Markovića, koji je bio prehlađen.

SFINTUL: Kalansea – Ožog, Novicov, Smirnov, Svinarenko – Sanja, Plamadeala, Slivka, Mošuljak – Mandrisenko, Volkov. Trener: Sergej Čebotari.

PARTIZAN: Stojković – Miljković, Ostojić, Vitas, Urošević – Zdjelar, Natho – F. Stevanović, Suma, Asano – Sadik. Trener: Aleksandar Stanojević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.