HRVATI PRODALI KLUB KOLUMBIJCIMA ZA 100.000 EVRA: Tamo cveta prodaja kokaina i pranje novca!
Užasna i veoma sumnjiva privatizacija FK Šibenika, Foto: Printscreen/Google street view

OPŠTINSKI VEĆNICI POBESNELI

HRVATI PRODALI KLUB KOLUMBIJCIMA ZA 100.000 EVRA: Tamo cveta prodaja kokaina i pranje novca!

- Gde nalazite ove investitore? Ovog ste našli u Kolumbiji. Za ne poverovati. Prvo ste ga pokušali prodati kontroverznom Indijcu, ali onda su intervenisali državni organi. Ko je taj misteriozni Eduardo Fernando Zapata Sijera?

Objavljeno:

Šibensko gradsko veće prihvatilo je većinom glasova ponudu kolumbijskih investitora, firme "Football Smart International", za otkup HNK Šibenika.

- Na tenderu su primljene dve ponude: firme Football Smart International d.o.o. registrovane u Zagrebu koja je ponudila 751 hiljadu kuna, kao i kompanije Galaxy Capital iz Maroka koja je ponudila 420 hiljada hrvatskih novčanica. Prihvaćena je ponuda Football Smart International-a – rekao je kratko čelnik za finansije Slobodan Tolić pa dodao da je tokom zadnjih par godina dvadesetak firmi pokazalo interes za kupnju kluba sa Šubićevca, no cela priča ne pije vodu za nezavisnog većnika Ivu Glavaša koji je apelovao na većnike da ne glasaju za ovaj predlog, prenosi Šibenik.in.

- Gde nalazite ove investitore? Ovog ste našli u Kolumbiji. Za ne poverovati. Prvo ste ga pokušali prodati kontroverznom Indijcu, ali onda su intervenisali državni organi. Ko je taj misteriozni Eduardo Fernando Zapata Sijera? Zašto ste klub praktično poklonili? Možete li da pronađete nekog respektabilnog kupca i prodaju obavite onako kako se to radi u zapadnim zemljama? Očito ne možete. Kolumbija je proglašena visoko rizičnom državom u području pranja novca. Tamo raste i proizvodnja kokaina. Vi morate da znate ko je taj Eduardo Fernando Zapata Sijera. Niste ni znali ko je prvi kupac, pa vidite kako je to završilo. Molimo da nam dostavite dokaz o poslovanju Kolumbijca - rekao je.

Tihomir Paškov, predstavnik Povereništva koje je odlučivalo o ponudama, rekao je da je sve uređeno ugovorom.

- Demistifikujjmo prvo priču da klub vredi 59 miliona kuna. Klub ne vredi toliko, to je nominalni temeljni kapital društva. Drugo, što će biti nakon pet godina? Sve je definisano u članku 7 ugovora. Mi klub ne možemo da prodamo bez prava igranja na sportskim terenima. Mislim da je ovim ugovorom grad osiguran što se tiče činjenice da klub ne može da zloupotrebi to pravo igranja jer u ugovoru između grada i fudbalskog kluba piše za koje namene je to pravo korišćenja. To nije za organizovanje kockarskih igara. Neće se moći druge delatnosti obavljati, već isključivo sportsko-takmičarske. Ne ulazeći u to ko je kupac, postoje nadležna tela koja će proveriti transakcije – istakao je Paškov.

Rikardu Marenziju (NLSP) sporan je deo izjave investitora u kojoj navodi da je spreman u klub sa Šubićevca dovesti osam neevropskih igrača.

- Želimo li mi stvarno takav klub, da osam neevropskih igrača igra i da je pitanje hoće li naše dete uopšte ikad zaigrati. Želimo li ovakav profesionalni sport u Šibeniku? – zapitao se.

Prodaju fudbalskog kluba Antun Dobra uporedio je s prodajom Rokfeler centra u Njujorku.

- Kada se taj centar prodavao svi su skočili na noge jer su planirali da ga kupe Japanci. Građani su se pitali hoće li Japanci raditi u njihovom centru, a onda je došao Donald Tramp i rekao kako će tu raditi domaći ljudi i kako kupovina centra znači nova radna mesta za njih – ispričao je.

Na kraju su protiv predloga glasali samo Ivo Glavaš i Dalibor Perak, četvoro većnika bilo je suzdržano, a 14 za te je prijedlog o prodaji kluba prošao.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Šibenik.in/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.