Ovo je sve što treba da znate o Zvezdinom rivalu u Ligi Evrope! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Ubica velikih u Seriji A!

Ovo je sve što treba da znate o Zvezdinom rivalu u Ligi Evrope! (VIDEO)

Pa, ovog tima se plaše i Milan, Juve, Inter, Lacio, Roma, a kamoli neki član srpske Superlige
Objavljeno: 14:05h

Biće ovo tek treći meč koji Sasuolo igra u Evropi u svojoj istoriji, tako da će srpski šampion upriličiti pravi praznik fudbala u ovom malom italijanskom gradu, koji broji svega 40.884 stanovnika.

Trenutno, nekoliko igrača svetske klase igra u Sasuolu. Tu je golman Andrea Konsilji, levi bek Federiko Peluzo, na štoperima su sjajni Paolo Kanavaro (brat Fabija Kanavara) i Frančesko Aćerbi.

Sredina terena im je najškripaviji deo tima, ali zato u napadu, koji broji tri igrača, igraju tri doktora, kojih se plaše i Milan, Inter, Juve, Lacio, Roma kao i svi ostali klubovi iz Serije A. U pitanju su Domeniko Berardi, najveća zvezda tima, koji je u pobedi nad Lucernom u trećem kolu kvalifikacija dao dva gola, Gregoar Defrel, kao i Nikola Sansone.

U prvoj evropskoj utakmici koju je odigrao u istoriji, Sasuolo je odigrao 1:1 sa Lucernom u gostima, a kod kuće je bilo laganih 3:0.

Takođe, ovaj klub je poznat i po tome da lansirava trenere u orbitu. Trenutni strateg je Euzebio de Frančesko, jedan od najtraženijih italijanskih stručnjaka, dok je 2008. godine prvi plasman u Seriju B sa ovom ekipom izborio Masimilijano Alegri, kada je i počeo procvat ove ekipe. Svi znaju gde je sada i šta radi Alegri!

(Aleksa Radosavljević)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.