DA JE SVE KAKO TREBA, NE BIH SE VRATIO: Stanojević o pojačanjima, Stankoviću i tome šta će menjati u Partizanu!
Aleksandar Stanojević nakon osam godina ponovo u Humskoj, Foto: Youtube / Printscreen

promocija

DA JE SVE KAKO TREBA, NE BIH SE VRATIO: Stanojević o pojačanjima, Stankoviću i tome šta će menjati u Partizanu!

Sva dešavanja sa predstavljanja Aleksandra Stanojevića pratili ste uz Espreso

Objavljeno: 12:51h

Nakon informacije da je Savo Milošević napustio mesto trenera Partizana, navijači nisu mogli da zamisle da će njihov omiljeni stručnjak već istog dana zameniti dosadašnjeg šefa struke.

Aleksandar Stanojević se nakon osam godina ponovo vratio u Humsku i danas je biti promovisan u novog trenera.

Konferencija za medije i predstavljanje obržana je u 12 časova na stadionu Partizana, a vi u nastavku možete pogledati snimak i pročitati sve što je Stanojević imao da kaže.

UVODNA REČ

- Drago mi je da sam posle 10 godina ponovo u Partizanu i čast mi je i zadovoljstvo da krenem u novu priču, gde ću pokušati da nešto novo uradim i nastavim započeto. Ne volim da se vraćam u prošlost, fudbal je uvek sadašnjost. Sa obzirom na poruke koje sam dobio kao nikada u životu, shvatam koja je to želja i koja je emocija i teško je ostati bez te emocije. Iznenađen sam zbog podrške, a situacija ovde me je naterala da da budem inspirsan i dobio sam veliku želju da nešto uradim ovoga puta.

POVRATAK

- Osam godina nisam bio u medijima, pričali smo par puta sa ljudima iz kluba, nisam bio spreman ranije da dođem iz 1000 razloga. Opredelio sam se za Aziju, prvenstveno sam ambiciju stavio kao neku želju da pokušam u Evropi nešto da napravim. Druga stvar je ta emocija koja te vuče ovde i daje inspiraciju zbog onoga što se dešava u Partizanu sve ovo vreme. Otišao sam iz Srbije umoran od svega, nisam imao energije, bio sam svestan i morao da budem pošten prema klubu. Sada imam sve to i pokušaću nešto da promenim koliko mogu.

POZNAVANJE TIMA

- Pratio sam svaku utakmicu, ali navijački. Tek sam sinoć gledao četiri pet utakmica, onako stručno. Svaki detalj znam, nevezano dal sam imao posao ili ne. Ekipa ima potencijal, uvek nešto treba da se promeni, sada ne znam u kojoj meri. Želim da dam svoj pečat da sve bude dobro. Postoje određeni problemi koje ćemo morati da rešimo.

foto: Espreso.co.rs

AMBICIJA

- Prva je da pokušam nešto u Evropi, meni je to teško jer nemam fudbalsko ime da odem u neku od liga petica. Verujte da mi je takva želja da celu ovu priču pokušamo da preokrenemo, kako u medijima, tako do one fudbalske priče.

FENOMEN PARTIZANA

- Ako pričamo o meni, vezano za Reding. Ja lično ne bih bio u priči da nisam bio u Kini, jer je vlasnik kluba tamo, vlasnik u Engleskoj. Imamo generalno jak kadar i trenera i ljudi. Žao mi je što se u tom nekom trenutku priča i potroši, kao što je Savo i rekao skoro. Opet nas nema u dovoljnoj meri, jer smo mi mala fudbalska zemlja, da nas ima više u najjačim ligama Evrope. Svaka čast Nikoliću, Paunoviću i Iviću za angažmane.

foto: Starsport©

SLABOSTI

- Video sam šta ne valja. Ima tu dosta stvari koje moraju da se menjaju. Neke utakmice su bile pod nekim drugim načinom igre, to ne sme da se dopusti. Bilo je nekih grešaka koje su sastavni deo, prvo ću igračima reći ono što mislim, pa ću onda izaći pred novinare i jasno reći, pošto sam iskren. Ne mogu da obećam nešto, znam da će biti nenormalna borba.

RAZLIKA

- Mislim da sam zreliji nego prošlog puta. Imam više iskustva, pokušavam da idem u korak sa vremeno, pratim kako se razvija fudbal. Voleo bih da u decembru neke stvari promenim, ne pričam o igračima, nego u načinu igre. Ja ovaj posao radim sa emocijom, nadam se da ću biti mirniji i videćemo kako bude išlo i kako će me emocija nositi. Kakvi su interesi, to će klub objaviti, ja ću se fokusirati na moj deo posla i igrače. Znam kakva su vremena za Partizan, ali videćemo. Ima vremena.

foto: Youtube

PRELAZNI ROK

- Sigurno ćemo raditi na novim igračima. Ja sam juče saznao da ću biti trener Partizana. Imamo neke želje, to će uglavnom biti domaći igrači, jer smo popunjeni sa strancima. Uvek volim da vraćam decu Partizana koji osećaju celu priču i lakše je ući s njima kroz ove borbe. Znaće se sve vrlo brzo.

BONUS IGRAČI

- Ja kada sam bio prošli put u Partizanu, imali smo 3-4 bonus igrača, čak i u derbiju smo imali mlade fudbalere. Imamo dobre bonus igrače, imamo dobre i strance, zato je to problem, tako da ćemo probati da nađemo mladog igrača za odbranu, gde nam je deficit. Teško je golmanu koji je tako mlad da bude pod pritiskom, nije lako ni starijim igračima kada su takve stvari u pitanju.

LAZAR MARKOVIĆ

- Imamo mnogo igrača u ofanzivi, ja bih Lazara voleo da vidim kao napadača, ali imamo Sumu, Asana, Sadika. On je često povređen, to je njegov veliki problem, ali vidim i znam da je motivisan i da on želi nešto da vrati Partizanu. Očekujem da će se vratiti i ponovo biti onaj stari.

foto: Starsport©

RUKOVODSTVO

- Upoznao sam se sa Vučelićem, znam ga dugo, kao i sa svim ljudima iz kluba. Ja sam iskusniji, tada je bio trenutak kakav je bio, rekao sam ono što mislim i opet bih, tako da takav sam, ne mogu da se menjam. Ja uvek gledam pozitivno i uvek idem u tom pravcu, sve što je struka tražila, rukovodstvo je ispunilo. Ne vidim nikakav razlog za neke sukobe, samo neka sve bude u interesu Partizana i dišemo kao jedan.

STRUČNI ŠTAB

- Igor Duljaj će biti moj pomoćnik, a Branko Vukašinović i Branimir Mićović će biti treneri, koji su moji veliki prijatelji i prate me kroz karijeru. Tu su Jovšić, Pandurović, imam želju da ostane i Marko Stojanović. Duljaj je taj koji je Partizanovo dete i biće moj prvi saradnik.

VEČITI DERBI

- Mi smo Partizan. Imamo emocije, igrače, moramo jako da ulazimo u svaku utakmicu kao u Večiti derbi. Vidim da je u poslednje vreme ta situacija sjajna što se tiče mečeva sa Zvezdom, ali prvo moramo da se stabilizujemo u domaćem prvenstvu, da se borimo za titulu, pa onda sve ostalo. To nam je glavni cilj za sada. Moramo da budemo u borbi za titulu, do kraja. Ko zasluži neka bude prvak, nemam ništa protiv, al daj da budemo mi u nekoj blizini i vrhu tabele.

foto: Starsport©

DEJAN STANKOVIĆ

- Navijam da srpski fudbal vode legende. Mi koji nismo ostavili fudbalski jak trag, teško da možemo da odemo "preko". Drago mi je što je Stanković u Zvezdi, uvek navijam za tako nešto. Vidim da je uneo nešto novo i drugačije u Zvezdu, ali hvala Bogu zadovoljstvo je veliko da bivši igrači vode naše klubove.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.