ZVEZDA NE MOŽE U GRUZIJU: Ako bude igrala protiv Dinama, taj meč će biti na neutralnom terenu?!
Foto: Starsport©

zbog odluke vlade

ZVEZDA NE MOŽE U GRUZIJU: Ako bude igrala protiv Dinama, taj meč će biti na neutralnom terenu?!

Naravno, postoji mogućnost da dobije specijalno dopuštenje vlade Gruzije, ali opet i to će zavisiti od reakcije srpske Vlade

Objavljeno:

Da li će Crvena zvezda moći da gostuje u Gruziji ukoliko u drugom kolu kvalifikacija bude igrala protiv Dinama iz Tbilisija.

Šampion Srbije nije toliko loše prošao na žrebu za 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto će ako prebrodi Evropu s Gibraltara, što se očekuje, igrati protiv boljeg iz meča Dinamo Tbilisi - Tirana.

Crveno-beli će biti gosti u tom meču, ali stvara se problem šta će biti ako protivnik bude Dinamo.

Razlog je jednostavan, gruzijska Vlada je donela odluku da se zabrani ulazak u zemlju svim državljanima sa stranim pasošem, pa tako i Srbima kao jednu od mera prevencije protiv širenja koronavirusa.

- Državljani Srbije i strani državljani ne mogu da uđu u Gruziju. Moguće su poslovne posete koje moraju biti odobrane od strane Ministarstva spoljnih poslova Gruzije - stoji u dopisu koji je stigao u Srbiju.

Ipak, jasno je da postoji mogućnost da gruzijske vlasti dozvole ulazak Tirani,a potom i Crvenoj zvezdi ako dođe do tog susreta.

Ako se to desi loptica će biti u dvorištu Crvene zvezde. Tačnije, Vlade Republike Srbije. Može da stavi veto na odlazak u Gruziju, ali u tom slučaju Crvena zvezda bi delila troškove sa Dinamom iz Tbilisija oko organizacije meča na neutralnom terenu, najverovatnije na Kipru.

Oko Albanije nema mnogo dilema. Ulaz u tu zemlju je i pored pandemije virusa korona slobodan.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.