Umalo braća da zaigraju u Zvezdi: Nepravda na Marakani ili nešto drugo?
Foto: Starsport©

bila je lepa prilika za to

Umalo braća da zaigraju u Zvezdi: Nepravda na Marakani ili nešto drugo?

Da li je Zvezda pogrešila ili ne, pokazaće vreme, a Sever za sada neće videti Juga...

Objavljeno:

San svakog deteta iz Zvezdine omladinske škole je da jednoga dana istrči na Marakanu i doživi aplauze Delija. Velika većina to nikada ne doživi, a samo odabrani dobiju tu privilegiju.

Jedan od onih za koje se smatralo da će doživeti takvu sudbinu jeste Jug Stanojev. Momak koji se od 2018. godine kalio u Grafičaru, gde je konstatno bio jedan od najboljih fudbalera, nije uspeo da ostvari svoj san, pa je morao da potraži fudbalsku sreću severno od Beograda.

Juče je zvanično postao član TSC-a iz Bačke Topole, a zvezdaši su propustili da vide braću na delu, pošto je Aleksandar Katai brat od tetke Stanojeva.

foto: Privatna arhiva

- San mi je da debitujem na nekoj zvaničnoj utakmici i nadam se da će mi se to uskoro ostvariti - rekao je svojevremeno Jug Stanojev.

Nameće se jedno pitanje - da li je Jug zaslužio da dobije priliku u prvom timu Crvene zvezde?

Grafičar je osmišljen kao razvojni tim crveno-belih i mesto gde će se talentovani igrači iz Zvezdine škole kaliti za prvi tim, a Stanojev je sve uradio što je bilo do njega da zasluži makar pet minuta na Marakani.

Prošle sezone je statistički bio najbolji igrač Ljubičastih. Postigao je sedam golova i upisao četiri asistencije, a treba istaći da pored svoje pozicije desnog krila može da pokrije i mesto desnog beka.

foto: FK Crvena zvezda

Polivalentnost, neverovatna brzina, dobar centašut i realizacija koja je na visokom nivou su odlike 21-godišnjeg Novosađanina. Zajedno sa Veljkom Nikolićem i Željkom Gavrićem je nosio Grafičar do Prve lige Srbije u sezoni 2018/19, da bi naredne uspeo da sa svojim saigračima izbori mesto u elitnom rangu srpskog fudbala, koje je Zvezdina filijala prepustila Novom Pazaru.

Išao je Jug na nekoliko priprema sa prvim timom i dok je trener bio Vladan Milojević, ali šansu nije dobijao. Isti slučaj je bio i nakon dolaska Dejana Stankovića, koji je procenio zajedno sa sportskim sektorom Zvezdeda su neki drugi klinci zaslužili prostor u prvom timu, a da za Stanojeva nije bilo mesta.

Malo bolje upućeniji na Marakani i publika koja je imala priliku da ga gleda iza juga Marakane će vam reći da je učinjena nepravda i da je Stanojev zaslužio svoju šansu u prvom timu Crvene zvezde i da su se čelni ljudi iz Ljutice Bogdana ogrešili od ovog momka.

Da li je Zvezda pogrešila ili ne, pokazaće vreme, a Sever za sada neće videti Juga...

(Blažo Komnenić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.