JUG SANJA ZVEZDIN SEVER: Mlađi brat Aleksandra Kataija kuca na vrata Ljutice Bogdana!
Jug Stanojev, Foto: Privatna arhiva

intervju

JUG SANJA ZVEZDIN SEVER: Mlađi brat Aleksandra Kataija kuca na vrata Ljutice Bogdana!

Veliki talenat Crvene zvezde posle povratka sa priprema prvog tima govorio je za Espreso

Objavljeno: 15:10h

Sudbina je htela da momak po imenu Jug zaduži opremu Crvene zvezde. Vreme će pokazati da li će bivši omladinac crveno-belh uspeti da se izbori za svoje mesto na Marakani, ali ovaj talentovani Novosađanin prikazao je da poseduje kvalitet za velike stvari.

Jug Stanojev (19) je sjajnim partijama u, Zvezdinoj filijali, Grafičaru zaslužio poziv Vladana Milojevića na pripreme seniorskog tima.

- Za svakog mladog igrača čast je da prođe pripreme sa učesnikom Lige šampiona, nije mala stvar biti sa prvim timom u ovakvom trenutku, kads je ekipa imala ovako fantastičnu polusezonu iza sebe - rekao je Stanojev posle dolaska iz Antalije.

Stanojev je po drugi put dobio poziv Vladana Milojevića, koji je na njega ostavio veoma jak utisak.

- Odmah se vidi da je stručnjak za velike domete, naučio sam mnogo stvari i trudim se da što pre usvojim zahteve koji se od mene traže. Ovom prilikom se zahvaljujem njemu i svim ljudima u klubu koji su odlučili da pođem na ove pripreme. Nadam se da ću u budućnosti opravdati njihovo poverenje - istakao je Jug Stanojev.

Jug Stanojev
Jug Stanojevfoto: Privatna arhiva

U Turskoj je naišao na izuzetan odnos starijih kolega koji su učinili sve da mu pomognu i spreme ga za predstojeće izazove.

-Ne nih izdvajao pojedinačno nikog, od svakog sam naučio nešto i zasita mi mnogo pomažu na terenu, ali i van njega.

Prethodne polusezone blistao je u dresu Grafičara, bio je jedna od udarnih igla ekipe Milije Žižića, postigao je pet golova i oduševio sve koji su ga uživo gledali iza juga Marakane.

-Grafičar ima ambiciju da uđe u Prvu ligu, a ja ću se potruditi da doprinesem maksimalno cilju. Mislim da smo veoma dobra ekipa, bilo je malih promena, došlo je nekoliko novih igrača i smatram da će šef Milija Žižić sa sa svojim saradnicima sve ukomponovati kako treba i da ćemo na proleće biti bolji nego jesenas - nada se Stanojev.

Mladi ofanzivni vezista pokazao je polivalentnost, pošto je prošle sezone pokazao da može sjajno da odigra i na pozicji desnog beka, na kojoj je igrao zbog velikog broja povreda u taboru Ljubičastih.

- Iskreno, nisam bio preterano srećan kada je trener odlučio da me stavi na pozicjiu desnog beka, ali ja sam profesionalac i nisam mogao da ostavim svoje saigrače na cedilu. Nekad treba staviti klupske interese ispred ličnih.

Na Marakanu je stigao 2016. godine iz Hajduka, a nakon toga usledilo je njegovo sazrevanje u mlađim kategorijama Crene zvezde, gde je odmah zapao za oko trenerima crveno-belih.

- Kao mali nisam mogao ni da zamislim da ću doći u Crvenu zvezdu. Zvezda je najveći klub na ovim prostorima i stvarno je čast i privilegija biti deo crveno-bele porodice - ponosno je istakao.

Narednih šest meseci pomoći će Grafiaru da izbori mesto u Prvoj ligi Srbije, a sledeće sezone se nada da će preći na nivo iznad.

-Iskreno, želeo bih da se oprobam u Super ligi. Nadam se da ću dobrim partijama zaslužiti poziv Vladana Milojevića.

U taboru srpskog šampiona je paklena konkurencija, crveno-beli su podigli lestvicu očekivanja, ali Jugu niko ne može da oduzme snove i maštanjanja da će jednoga dana Zvezdin sever skadnirati njegovo ime.

- Mnogi mi govore da je ironija što se zovem Jug, a igram u Zvezdi. Ali, eto ja sam se opredelio za crveno-bele boje. Naravno, da bih voleo da mi Sever jednog dana skandira ime. To je želja svakog igrača.

FUDBALSKA PORODICA - ALEKSANDAR KATAI BRAT OD TETKE

Najvažnija sporedna stvar mu je u genima, majstorstvo baratanja sa loptom nasledio je od oca i dede, a kada vam je brat mađioničar potput Aleksandara Kataija onda je nemoguće da i vi ne dobijete malo te čarolije u svojim nogama.

- Fudbal volim od malena, potičem iz sportske porodice. Fudbal su igrali i otac i deda, a trenutno najpoznatiji iz naše porodice je bivši igrač Zvezde - Aleksandar Katai. Takođe, moj brat od strica je Nemanja Stanojev koji igra u Bečeju.

Aleksandar Katai
Aleksandar Kataifoto: Filip Plavčić

BONUS VIDEO:

(Blažo Komnenić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.