TRENER RASISTA IZVREĐAO CELU DRŽAVU: Vi ste majmuni, psi koji laju!
Foto: Printscreen/Twitter/@AfricanFtblHQ

strašan ispad

TRENER RASISTA IZVREĐAO CELU DRŽAVU: Vi ste majmuni, psi koji laju!

Zbog toga će mu verovatno biti oduzeta trenerska licenca

Objavljeno: 10:05h

Belgijski trener Luk Ejmael (60) zaradio je otkaz i prijavu FIFA zbog rasističkog ispada na konferenciji za novinare u Tanzaniji na kojoj je navijače nazvao majmunima.

Ejmael je zaradio otkaz u klubu Jang Afrikans iz Dar-es-Salama jer je poludeo na zamerke koje su mu upućivali navijači s tribina.

- Ljudi u ovoj državi su obični glupani. Mogu samo da viču. oni su kao majmuni ili psi koji laju. Ništa drugo ne znaju - kazao je novinarima 60-godišnji trener, koji je u poslednjih deset godina trenirao klubove u čak 11 afričkih država.

Ejmael se posle izvinio, ali Tanzanijski fudbalski savez ga je prijavio FIFA. U njegovoj karijeri se posebno ističe podatak da je bio selektor belgijske vojne reprezentacije.

Celu jednu deceniju bio je u Africi pa na kraju dobio i otkaz i prijavu da je rasista. Kao golman hleb je uglavnom zarađivao u Drugoj ili trećoj belgijskoj i holandskoj ligi.

Inače, kad je u januaru preuzeo ekipu Jang Afrikans on je jednog sudiju optužio za rasizam što je šokiralo fudbalsku javnost jer brojni evropski treneri u Tanzaniji i Africi nikad nisu posegnuli za takvim optužbama. Pola godine kasnije, rasista je ispao - on sam.

Sezonu je završio na drugom mestu tanzanijske Premijer lige iza šampiona kraljevskog imena Simba koji trenira njegov sunarodnik Patrik Osems (55).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.