Ko se ispalio, a ko nije: Šta se desilo s Juventusovim Kalčopoli pobeguljama? (VIDEO)
Foto: Fonet/Reuters

Napustili brod koji tone

Ko se ispalio, a ko nije: Šta se desilo s Juventusovim Kalčopoli pobeguljama? (VIDEO)

Sećate li se da je Juve ne tako davno izbačen u Drugu ligu? Znate šta se dešavalo s onima koji su ostali verni, ali šta je bilo s "pacovima"?
Objavljeno: 19:11h

Naravno, da nije bilo vernih Juveovih sinova, ništa od toga ne bi bilo moguće. Fabio Kapelo je napustio kormilo ekipe odmah po ispadanju, a na njegovo mesto je došao stari verni vojnik Didije Dešan, koji nije imao gotovo nikakvo trenersko iskustvo.

Uprava kluba je uspela da zadrži okosnicu tima - Bufon, Birindeli, Kjelini, Del Pjero, Nedved, Kamoranezi, Trezege, Zalajeta, Zebina, Legrotalje - zauvek će ostati upisani crvenim slovima u istoriju najtrofejnijeg italijanskog kluba.

Ali, kao što svaki novčić ima dve strane, tako je i ova priča imala onu mračniju.

Neke od najvećih zvezda, koje nisu imale toliko dug staž u Staroj dami, odlučile su da nemaju vremena za gubljenje, pa su zatražile hitan transfer, i to za manje pare od njihove tržišne vrednosti. Porodica Anjeli nije imala mnogo izbora. Morala je da ih proda.

A ovo je priča o njima, priča o tome šta su postigli u daljim tokovima fudbalskih života. Da li su napravili pravi potez ili grešku karijere?

1. Zlatan Ibrahimović

Treba li trošiti previše reči na Ibrakadabru. Čim je Juve ispao, on je prešao u Inter za 25 miliona evra, gde je Stara dama uspela da povrati deo uloženog. Osvojio je titulu sa "nerazurima", da bi posle igrao u Barsi, Milanu, PSŽ-u. Uzeo je pregršt trofeja, ali jedan nije nikada. Onaj ušati, Ligu šampiona. Doduše, ne bi je uzeo ni da je ostao u Juveu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.