Ko se ispalio, a ko nije: Šta se desilo s Juventusovim Kalčopoli pobeguljama? (VIDEO)
Foto: Fonet/Reuters

Napustili brod koji tone

Ko se ispalio, a ko nije: Šta se desilo s Juventusovim Kalčopoli pobeguljama? (VIDEO)

Sećate li se da je Juve ne tako davno izbačen u Drugu ligu? Znate šta se dešavalo s onima koji su ostali verni, ali šta je bilo s "pacovima"?
Objavljeno: 19:11h

Godina 2006. Nijedan navijač Juventusa neće želeti da je se seća. Tada je klub iz Torina po prvi put ispao iz Serije A, i to ne zbog loših rezultata, već zbog afere sa nameštanjem utakmica, zbog koje su i Fiorentina, Milan i Lacio izgubili 15, osam, odnosno tri boda.

Afera Kalčopoli je odnela mnogo žrtava, u fudbalskom smislu, a umalo da odnese i jednu ljudsku, jer je iskusni bek Juventusa Đanluka Pesoto nekoliko godina kasnije probao da oduzme sebi život, skočivši kroz prozor klupskih prostorija. Srećom. zadobio je samo lakše povrede.

Da stvari po "bjankonere" budu još gore, u Seriji B su morali da startuju sezonu sa devet bodova manjka u odnosu na ostale klubove. A startovali su je mnogo lošije nego što je očekivano, jer su sa malenim Riminijem odigrali samo 1:1 u gostima.

Međutim, ubrzo su se vratili na pobedničke staze i vezali osam pobeda, sve do derbija sa Napolijem, koji je takođe završen rezultatom 1:1. Tada je već bilo jasno da će se Stara dama prošetati kroz Seriju B i vratiti u najviši rang italijanskog fudbala, kome je te sezone popularnost drastično opala. Niko nije hteo da gleda kako Inter bez po muke dolazi do titule, ne moravši da odigra nijedan Derbi dela Italija.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.