Umalo da čovek koji nije odigrao ni minut na EURO bude u konkurenciji za igrača godine! (VIDEO)
Foto: AP

Zvanično

Umalo da čovek koji nije odigrao ni minut na EURO bude u konkurenciji za igrača godine! (VIDEO)

Međutim, nije, pa će se najveće zvezde evropskog fudbala boriti za laskavu titulu
Objavljeno: 13:53h

Napadač Vigana je ušao među najbolje igrače u Evropi iako je igrao u trećoj ligi Engleske, a nije odigrao ni minut za Severnu Irsku na Evropskom prvenstvu. Grig je, međutim, bio internet zvezda turnira, a navijači širom Evrope pevali su "Vil Grig iz on fajr" (Will Grigg's on Fire), što je postala i nezvanična himna turnira.

Grig je bio među 27 igrača. On nije dobio dovoljno glasova da uđe na kraći spisak, ali je dobio više glasova od velikih zvezda kao što su Kevin de Brujne i Pjer-Emerik Obamejang, ali i isti broj glasova kao Pol Pogba.

Kompletna lista igrača nalazi se na sajtu UEFA.

Ova nagrada ustanovljena je 2011. godine, kada je FIFA spojila svoju nagradu za Najboljeg igrača sveta i Zlatnu loptu Frans Fudbala, dotadašnju nagradu za najboljeg igrača Evrope.

Mesi je bio osvajač prve nagrade, kao i prošlogodišnje. Ostali dobitnici su Andres Inijesta (2012), Frank Riberi (2013) i Ronaldo (2014).

Spisak od 10 kandidata za najboljeg igrača u Evropi: Garet Bejl (Real Madrid, Vels) Đanluiđi Bufon (Juventus, Italija) Antoan Grizman (Atletiko Madrid, Francuska) Toni Kros (Real Madrid, Nemačka) Lionel Mesi (Barselona, Argentina) Tomas Miler (Bajern Minhen, Nemačka) Manuel Nojer (Bajern Minhen, Nemačka) Pepe (Real Madrid, Portugal) Kristijano Ronaldo (Real Madrid, Portugal) Luis Suares (Barselona, Urugvaj)

(Espreso.co.rs/Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.