DAN KAD JE PLAKALO NEBO NAD BEOGRADOM: Pre tačno godinu dana Ilić i Milijaš su rekli - ZBOGOM, FUDBALE!
Nenad Milijaš i Saša Ilić, Foto: Starsport©

LJUBIMCI NAVIJAČA SVOJIH KLUBOVA

DAN KAD JE PLAKALO NEBO NAD BEOGRADOM: Pre tačno godinu dana Ilić i Milijaš su rekli - ZBOGOM, FUDBALE!

Potpuno neverovatno zvuči činjenica da je od tada već prošlo godinu dana

Objavljeno: 11:31h

Prošlo je tačno godinu dana od onog kišnog majskog popodneva kada su dva legendarna srpska fudbalera otišla u fudbalsku penziju.

Sa jedne strane Topčidera - Saša Ilić, sa druge Nenad Milijaš.

Saša je na svom stadionu u dresu koji je prvi put obukao sa 9 godina kada je došao u Humsku rekao zbogom fudbalskoj naciji u poslednjem 37. kolu SLS protiv Proletera.

Prilikom izlaska na teren, igrači Partizana i Proletera su nosili maske sa Sašinim likom. Ilić je izašao poslednji sa svoje dvoje dece (Neva i Nikša) i suprugom Tijanom, prošao kroz špalir dece iz naše omladinske škole, članova stručnog štaba i rezervnih igrača, koji su takođe nosili maske i majice sa likom Saše Ilića. Usledilo je slikanje na centru terena i skandiranje navijača sa svih strana stadiona.

1 / 2 Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Saša je teren napustio simbolično u minutu u kom je debitovao u Čačku davne 1996. godine i tom prilikom njegov poslednji fudbalski korak na stadionu Partizana zabeležen je na taj način što je ostavio otisak stopala u specijalnoj posudi sa glinom.

Navijači Crvene zvezde su se istog tog dana tokom meča sa Napretkom oprostili od jedne od svojih ikona Nenada Milijaša onako kako dolikuje.

Na početku drugog poluvremena poslednje utakmice u karijeri legendarnog kapitena Crvene zvezde severna tribina je bila u njegovom znaku.

Preko cele tribine Delije su razvile dres sa brojem deset i njegovim prezimenom, dok su sa strane bile upaljene baklje.

Milijaša je pozdravila Marakana, Saleta Humska, a oba spektakla mogli ste da pratite na Espresu. U tunelima su emocije dostigle vrhunac, poplavivši Topčider.

Inače, njih dvojica su bili u protokolu za još jedan meč posle toga - finale Kupa koje je pripalo Partizanu onim golom Bojana Ostojića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.