NAJBIZARNIJI ZAHTEV U ISTORIJI FUDBALA: Da ne igramo noću, ali ni nedeljom!
FK Korintijans, Foto: EPA Sebastiao Moreira

SLAVNI KLUB JE MALO PRETERAO

NAJBIZARNIJI ZAHTEV U ISTORIJI FUDBALA: Da ne igramo noću, ali ni nedeljom!

Saopštenje je stiglo u obliku pisma potpisanog od strane predsednika kluba Andresa Sančeza

Objavljeno:

Brazilski velikan Korintijans više ne želi da igra utakmice u noćnim terminima, niti nedeljom. O ovakvom stavu i odluci danas su informisani CBF (Brazilska fudbalska konfederacija) i FPF (Federacija Pauliste).

Saopštenje je stiglo u obliku pisma potpisanog od strane predsednika kluba Andresa Sančeza.

- Potrebno je da se, nakon povratka takmičenja koja su suspendovana i početka onih koja nisu počela zbog pandemije virusa Covid-10, utakmice Korintijansa ne zakazuju u noćnim terminima niti nedeljom - stoji u pismu brazilskog kluba.

Predsednik u narednom paragrafu upozorava da bi klub mogao da bojkotuje utakmice koje, uprkos zahtevu, budu zakazane u spornim terminima:

- U slučaju da utakmice budu zakazane u noćnim terminima ili u nedelju, Korintijans zadržava pravo da eventualno ne učestvuje u tim utakmicama.

Međutim, šta je nateralo Korintijans na ovakve zahteve?

Naime, sve se desilo nakon dva sudska spora između klubova i igrača, koja su rešena u korist igrača.

Reč je o procesu koji je protiv upravo Korintijansa pokrenuo Paulo Andre, te onom Majkona protiv Sao Paula. Njih dvojica su klubove tužili i tražili obeštećenje jer su morali da igraju u noćnim terminima, u nedelju i za praznike.

Obojica su dobila svoje sporove i sada Korintijans mora Paulu Andreu da isplati blizu 200.000 evra, a Sao Paulo Maikonu nešto više od 100.000 evra.

Iz Korintijansa su istakli i da su u prošlosti postojali mnogobrojni slučajevi sličnih zahteva za isplatom dodatnih naknada zbog igranja utakmica u "žestokom ritmu", noću, vikendima i praznicima, a sve na ime navodnog kršenja prava na plaćeni odmor. Ranije su isti odbijani od strane sudova.

Poslednje odluke klub očigledno smatra pogrešnim i apsurdnim, a zahtev koji je uputio fudbalskim vlastima je verovatno i jedan od načina da na to ukaže...

Kao neki vid građanske neposlušnosti...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.