Da li će Partizan biti povlašćen pred kvalifikacije za Ligu Evrope? Čini se da su stvari prilično jasne!
Partizan u Ligi Evrope, Foto: Starsport©

CRNO-BELE PREDIKCIJE

Da li će Partizan biti povlašćen pred kvalifikacije za Ligu Evrope? Čini se da su stvari prilično jasne!

Beogradski fudbalski klub Partizan već razmišlja o narednoj godini, pa je tako na svom sajtu objavio nekoliko zapažanja o UEFA sistemu koji nas očekuje ovog leta

Objavljeno:

Evropska kuća fudbala (UEFA) još uvek razmatra dve varijante završetka aktuelne evropske sezone 2019/20.

Nisu upotpunjene još ni sve utakmice 1/8 finala Lige šampiona i Lige Evrope, a samim tim ni “načeta” četvrtfinala u oba evropska klupska takmičenja. No bez obzira na to kad i kako će se aktuelna sezona u Evropi završiti, početak kvalifikacija za Ligu Evrope 2020/21 je zakazan za 04.08. i 07.08. To su termini određeni za 1. kolo kvalifikacija, usled svega što nas je ove godine snašlo sa pandemijom.

Beogradski fudbalski klub Partizan već razmišlja o narednoj godini, pa je tako na svom sajtu objavio nekoliko zapažanja o UEFA sistemu koji nas očekuje ovog leta. Crno-beli će kroz domaća takmičenja gledati da izbore privilegiju da u kvalifikacije uđu od 2. kola, a termini za odigravanje mečeva tog kola su 13.08. i 20.08.

FK Partizan
FK Partizan foto: Starsport©

Mesec juli će eventualno biti fudbalski “vruć” samo za one evropske ekipe koje su još u konkurenciji za osvajanje trofeja Lige šampiona i Lige Evrope 2019/20. To predviđa jedna od dve varijante UEFA, dok druga varijanta predviđa avgustovsko “brzopotezno” odigravanje, sve u periodu 07.08 – 30.08. Za Partizan u mesecu julu neće biti takmičarskih utakmica (neće ih biti ni na domaćoj sceni, naredno prvenstvo startuje početkom avgusta), ali će biti itekako “vrućih” (žestokih) priprema za ono što sledi u avgustu pa nadalje.

Evropska iskušenja za Partizan započinju u avgustu, negde oko 13.08. Partizan je siguran nosilac u svim žrebovima do plej ofa, a kad je u pitanju žreb za plej-of situacija je trenutno (odnosno od 19.03. ove godine, kad su “zaleđena” do daljnjeg sva nacionalna takmičenja širom Evrope, osim u Belorusiji - ali se u toj zemlji igra po sistemu “proleće-jesen”, tako da su odavno već poznati njihovi predstavnici u Evropi u sezoni 2020/21) ovakva:

Koeficijenti
Koeficijenti foto: Printscreen

Bez obzira što je Partizan na UEFA listi klupskih koeficijenata trenutno “prvi ispod crte”, više nego realne su šanse da do kraja ove sezone u celoj Evropi pređe “iznad crte” kada je u pitanju žreb za plej of Lige Evrope.

Za razliku od Francuske i Holandije čija su prvenstva već definitivno završena prekidom istih (ali su određeni njihovi predstavnici u narednoj evropskoj sezoni), kao i uz uvažavanje činjenice da će sigurno biti još liga koje se neće nastavljati (recimo Belgija i Rusija su ozbiljni kandidati za proglašenje definitivnog prekida tamošnjih prvenstava), očekuje se da se krajem maja i u junu dosta nacionalnih liga širom Evrope ipak nastavi. U takvim ligama postoji više šansi za Partizanovo napredovanje na gore prikazanoj listi, nego za njegovo nazadovanje.

Ipak, ukoliko se desi takva neprijatna situacija da se sve lige u Evropi završe, a da Partizan na gore prikazanoj predikciji ostane “ispod crte”, opet postoje neke, istina minimalne šanse da se pre žreba za plej-of nađe “iznad crte”.

- Da ne prizivamo nevojlu – o tim i takvim šansama ćemo detaljnije na ovom mestu samo ukoliko do takvog jednog slučaja uopšte dođe - piše na sajtu Partizana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/FK Partizan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.