OVO NISMO ŽELELI DA ČUJEMO: Englezi će morati da gase fudbalske klubove zbog koronavirusa!
Premijer liga, Foto: Profimedia

NE VALJA!

OVO NISMO ŽELELI DA ČUJEMO: Englezi će morati da gase fudbalske klubove zbog koronavirusa!

Rečeno je da će EFL biti potrebno "restovanje posle korona virusa" i da je "teško odgovoriti koliko bi klubova moglo da prestane sa radom"

Objavljeno: 17:36h

Predsednik Engleske fudbalske lige (EFL) Rik Peri rekao je danas da će se do septembra klubovi suočiti sa finansijskom rupom od 200 miliona funti. - Krećemo se ka finansijskoj rupi od 200 miliona funti, novčanoj rupi koju moramo da popunimo, koju će klubovi morati da popune - rekao je Peri pred parlamentarnim Odborom za digitalizaciju, kulturu, medije i sport o uticaju korona virusa na sport, preneli su britanski mediji. On je rekao da će EFL biti potrebno "restovanje posle korona virusa" i da je "teško odgovoriti koliko bi klubova moglo da prestane sa radom". - Naš cilj je, naravno, da ne izgubimo nijedan. Želeli bismo da izađemo jači, vitkiji i efikasniji sa pravilnim resetovanjem posle kovida. Velika je neizvesnost oko sledeće sezone i neodređeno pitanje da li ćemo moći da igramo pred navijačima, što je za EFL apsolutno kritično. Mi mnogo više zavisimo od prihoda i atmosfere koje stvaraju navijači nego Premijer liga - naveo je Peri.

On je rekao i da podržava potez Udruženja profesionalnih fudbalera da angažuju kompaniju Dilojt, radi pregleda klupskih računa i procene da li postoji prava potreba za odlaganjem isplata plata. - Mislimo da smo svi deo problema i svi treba da budemo deo rešenja, klubovi, igrači i vlasnici. Svi moramo da delimo bol. Kod nas je sve otvoreno, apsolutno smo u toku sa procesom Dilojta - naveo je Peri.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.