RAJKOVIĆ I DMITROVIĆ DOBILI KONKURENCIJU: Bivši golman Zvezde i Partizana veoma blizu reprezentacije Srbije!
Rajković i Dmitrović, Foto: EPA/Yoan Valat, AP

NIKAD NIJE BIO BLIŽE

RAJKOVIĆ I DMITROVIĆ DOBILI KONKURENCIJU: Bivši golman Zvezde i Partizana veoma blizu reprezentacije Srbije!

Konkurencija može da bude samo dobra stvar za naš nacionalni tim

Objavljeno:

Mladi golman Đorđe Nikolić četiri godine je proveo u omladinskim kategorijama Crvene zvezde, još dve u Partizanovim, a posle je preko Jagodine došao do Bazela, u kom je već duže vreme drugi golman.

Švajcarski klub već određeno vreme ima tradiciju dobrih čuvara mreže. Jan Zomer je u tamo postao reprezentativac Švajcarske, a onda i prvi golman Borusije iz Menhengladbaha. Njega je nasledio Čeh Tomaš Vaclik prešao u Sevilju gde i dalje brani standardno.

Posle njega u klub je stigao Joan Omlin i za dve (ne cele) sezone kao starter izgradio sebi imidž odličnog golmana. Švajcarski mediji ga sada sele u Hertu iz Berlina koja nije zadovoljna svojim čuvarima mreže Kraftom i Jarstajnom, pa sada želi Omlina. Pričalo se možda i o Lorisu Karijusu, ali ni od toga nije bilo ništa.

Đorđe Nikolić
Đorđe Nikolić foto: Printscreen/youtube/Fk Jagodina

Švajcarac je bio sjajan u Ligi Evrope ove sezone. primio je samo četiri gola na sedam mečeva.

Isti ti mediji dalje tvrde da bi ovo mogla da bude velika prilika upravo za mladog Đorđa Nikolića.

On se nije naigrao tamo, ali se lepo kalio u Šafhauzenu, Tunu i Arauu. Prošlog leta se vratio u Bazel i počeo sezonu kao drugi golman. Branio je na pet utakmica u svim takmičenjima, kada je postalo jasno da je pravi materijal za Omlinovog naslednika. Zato je švajcarski velikan pre nepuna dva meseca potpisao novi ugovor sa Srbinom do leta 2022. godine uz opciju da se saradnja produži na još jednu sezonu.

Nikolić je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije, branio je i za mladu reprezentaciju i ako ovako nastavi da napreduje, ni poziv iz A tima ga neće zaobići. Dakle, Rajkoviću i Dmitroviću se smeši opasna konkurencija. Doduše, ako nas pitate, da bi Rajkovića dostigao, moraće još mnogo da radi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.