U GRČKOJ OPŠTI RAT I KAD NEMA UTAKMICA: Olimpijakos od Suda u Lozani traži da izbaci PAOK! I Pirejcima preti isto!
Besni rat između Olimpijakosa i PAOK-a, Foto: EPA/Sotiris Barbarousis

opšte ludilo

U GRČKOJ OPŠTI RAT I KAD NEMA UTAKMICA: Olimpijakos od Suda u Lozani traži da izbaci PAOK! I Pirejcima preti isto!

Neverovatno je šta se sve dešava i van terena u grčkom fudbalu

Objavljeno: 10:08h

U grčkom fudbalu nema mira čak ni kada je sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa, a rivalstva i loši odnosi među najvećim protivnicima se nastavljaju i van terena.

Olimpijakos traži da PAOK bude izbačen iz lige zbog malverzacija vlasnika solunskog kluba Ivana Gazidisa, za koga je utvrđeno i da je istovremeno vlasnik dela akcija nad Ksantijem, takođe grčkim prvoligašem.

Pirejci su podneli zahtev pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani da se crno-beli iz Soluna izbace u niži rang takmičenja.

Evangelos Marinakis je i sam pod optužbama za nameštanje utakmica
Evangelos Marinakis je i sam pod optužbama za nameštanje utakmicafoto: Starsport©

Pošto je već bilo utvrđeno da Gazidis istovremeno kontroliše dva kluba iz Superlige, Fudbalski savez Grčke je već sankcionisao taj prekršaj tako što je PAOK-u oduzeo 7 bodova i time ih izbacio iz trke za titulu, a ista kazna je izrečena iz Ksantiju.

Međutim, u Pireju nisu zadovoljni takvom kaznom, i po principu kada je protivnik već na kolenima onda ga dokusuri da se nikad ne podigne, odlučili su da se obrate Sudu u Lozani.

Ono što je vrlo interesantno jeste da je ovo možda "dimna bomba" Olimpijakosa, pošto je ova reakcija kluba stigla samo dan nakon što je saopšteno da upravo njima preti izbacivanje iz lige zbog nameštanja utakmica.

FS Grčke sumnjiči Pirejce da su namestili meč sa Atromitosom 2015. godine zbog čega se 12 ljudi, među kojima i gazda Olimpijakosa Evangelos Marinakis, suočava sa doživotnom zabranom bavljenja fudbalom, dok su dva kluba pred izbacivanjem u niži rang, ukoliko se utvrdi da su ove sumnje istinite.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.