KATASTROFA PRETI ŠPANSKOM FUDBALU: Objavljena vest kada će navijačima biti dozvoljeno da idu na utakmice!
Duel sa El Klasika, Foto: AP/Manu Fernandez

REAL I BARSA U PROBLEMU

KATASTROFA PRETI ŠPANSKOM FUDBALU: Objavljena vest kada će navijačima biti dozvoljeno da idu na utakmice!

Ispaštaće i Atletiko, koji je pre par godina izgradio novi stadion

Objavljeno:

Predsednik španske Primere Havijer Tebas održao je u sredu uveče sastanak sa čelnicima klubova Primere i Segunde, kako bi ih obavestio o prethodno održanom sastanku sa Većem za sport i prvim čovekom Fudbalskog saveza Španije Luisom Rubijalesom.

Iako ne postoji preveliki broj informacija šta se tamo zapravo odvijalo, kako pišu mediji, postignut je dogovor o nastavku sezone, a Tebasu je pripao nepopularan zadatak da predsednike klubova obavesti da se pripreme za velike gubitke, jer će se navodno fudbal u Španiji igrati bez navijača do 2021. godine.

Luis Rubijales, Lopetegi i Jero
Luis Rubijales, Lopetegi i Jero foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Zbog date situacije najviše će ispaštati najveći, pošto strunjaci prognoziraju da će Barselonin "Nou Kamp" i Realov "Santjago Bernabeu" biti poslednji koji će otvoriti kapije za navijače.

- Oni su poslednji na redu. Utakmica sa 100.000 ljudi nije problematična samo zbog publike na stadionu, nego i zbog njihovog kretanja prema njemu. Javni prevoz bio bi ogroman rizik za novo širenje virusa - rekao je član Španskog društva doktora Roman Viljalbi.

Planirani gubici zbog odigravanja utakmica bez prisustva publike iznosiće oko 350 miliona evra, a za klubove je to mnogo prihvatljivija opcija od eventualnog prekida sezone, koji bi ih koštao milijardu evropskih novčanica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.