BIVŠI IGRAČ MANČESTER SITIJA OSUĐEN, DOBIO PET GODINA: Sa Albancem je hteo da namesti fudbalsku utakmicu!
Dikson Etuhu i Edin Džeko u duelu, Foto: Profimedia

STRAŠNO!

BIVŠI IGRAČ MANČESTER SITIJA OSUĐEN, DOBIO PET GODINA: Sa Albancem je hteo da namesti fudbalsku utakmicu!

Zločinac je probao da unovči svoje "znanje" u Švedskoj

Objavljeno:

Bivši igrač Mančester Sitija i Fulama Dikson Etuhu je pokušao da namesti fudbalsku utakmicu, zbog čega je dobio petogodišnju suspenziju igranja fudbala.

On neće moći da nastupa u Švedskoj u narednih pola decenije, što je za njega automatski i kraj karijere, bar kada je ova zemlja u pitanju, jer je utvrđeno da je pokušao da nelegalno utiče na ishod meča između Geteborga i stokholmskog AIK-a pre tri godine.

Britanski mediji tvrde da je u novembru prošle godine utvrđeno da je pokušao da namesti utakmicu, ali da će kaznu odslužiti uslovno.

Etuhu je sa saigračem Albanom Jusufijem u maju 2017. pokušao da podmiti golmana AIK-a Kirjakosa Stamatopulosa sa 180.000 evra.

Grčki golman je taj predlog prijavio policiji, istraga je pokrenuta, utakmica odložena, a posle istrage Etuhu i njegov drugar, poreklom Albanac, dobili su zabranu igranja fudbala.

Etuhu je bivši repreznetativac Nigerije koji je ponikao u omladinskoj školi Mančester Sitija, a sa Fulamom je igrao finale Lige Evrope 2010. godine. Igrao je i za Sanderlend, fudbalski klub trenutno veoma blizak svim gledaocima Netfliksove serije "Sunderland 'til I die". .

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.