SA JOVIĆEM JE IZ ŠPANIJE DOŠAO I BIVŠI GOLMAN ZVEZDE: I on je počinio krivično delo!
Luka Jović, ilusracija, Foto: EPA/Jesus Diges

novi info

SA JOVIĆEM JE IZ ŠPANIJE DOŠAO I BIVŠI GOLMAN ZVEZDE: I on je počinio krivično delo!

- Vićić i Jović su zajedno doputovali i Beograd

Objavljeno:

Bišvi golman Crvene zvede Jovan Vićić (23) obuhvaćen je krivičnom prijavom koju je policija podnela Prvom osnovnom javnom tužilaštvu protiv Luke Jovića zbog sumnje da su zajedno prekršili samoizolaciju, odnosno krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, prenosi "Kurir"!

Kako Kurir saznaje, Vićić i Jović zajedno su sleteli iz Madrida u Beograd 14. marta, a pet dana kasnije, policija je otkrila da se ne pridržavaju propisanih mera koje su im saopštene čim su ušli u državu na Aerodromu "Nikola Tesla".

- Vićić i Jović su zajedno doputovali i Beograd, i s obziorm na to da je Španija već bila na listi zemalja u kojima je pandemija korona virusa, odmah na aerodromu im je saopšteno da narednih 14 dana moraju da borave u samoizolaciji. Tom prilikom, dali su adresu stana na Vračaru u kom će, kako su rekli, da borave zajedno dve nedelje - otkriva izvor Kurira.

Pet dana kasnije, međutim, policija je rano ujutru zakucala na vrata stana na Vračaru.

- Na veliko iznenađenje policajaca koji su došli da ih obiđu na adresi, jer se već sumnjalo da su napuštali stan, osim dvojice fudbalera unutra je bila i Jovićeva devojka, manekenka Sofija Milošević - dodaje naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, na pitanje da li su izlazili iz stana, fudbaleri su tvrdili da su samo jednom otišli do obližnje apoteke i da više nigde neće ići.

- Međutim, kako je kršenje mere kako bilo kakav izlazak, tako i boravak treće osobe u stanu, protiv obojice je podneta krivična prijava - objašnjava on.

Policija ni Sofiju Milošević nije poštedela.

- S obzirom na to da je boravila u stanu sa dvojicom fudbalera, kojima je zabranjen kontakt sa drugim osobama zbog mogućnosti da su bili zaraženi, odma je i njoj naređeno da mora u samoizolaciju. Manekenka je odlučila da ostane sa njima u karantinu, pa su Vićić, Jović i Sofija naredne dve nedelje proveli na istoj adresi na Vračaru - otkriva sagovornik Kurira i objašnjava da protiv Sofije nije podneta prijava jer ona posle dobijanja rešenja o samoizolaciju nije kršila naređenje.

Podsetimo, krivična prijava protiv fudbalera stigla je u Prvo tužilaštvo i očekuje se da uskoro budu pozvani na saslušanje.

- Pre nego što budu saslušani, tužilaštvo je uputilo zahtev Ministarstvu zdravlja da dostavi podatak da li su fudbaleri na aerodromu obavešteni da moraju 14 dana da provedu u samoizolaciji, bilo da im je dato rešenje ili da su usmeno obavešeni - objašnjava izvor Kurira.

Inače, prema nezvaničnim informacijama, fudbaleri su policiji potvrdili da su dobili rešenje, ali da nisu smatrali da je to nešto bitno već su za "zgužvali i bacili". Podsetimo, policija je Prvom osnovnom tužilaštvu prijavu podnela i protiv fudbalera Nikole Ninkovića, koji je prekršio meru samoizolacije tako što je u hotel u kom je prijavio da će da boravi, doveo i devojku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.