BIVŠI IGRAČ PARTIZANA TVRDI: Fudbal se vraća u normalu za 6 meseci
Fudbal, ilustracija, Foto: crvenazvezdafk.com

predviđanje

BIVŠI IGRAČ PARTIZANA TVRDI: Fudbal se vraća u normalu za 6 meseci

– Kada se izađe iz ove krize i kada sve krene ponovo, siguran sam da će TV prava otići u nebo

Objavljeno:

Fudbalska industrija brzo će se oporaviti od žestokog udara koji joj je nanela pandemija koronavirusa.

Ovu optimističnu prognozu izrekao je nekadašnji fudbaler Partizana, a sada fudbalski menadžer, Dejan Peković, koji ima pokriće za svoje reči.

– Kada se izađe iz ove krize i kada sve krene ponovo, siguran sam da će TV prava otići u nebo, da će minuti reklame biti neverovatni, posebno zbog toga što nas očekuju fenomenalne 2021. i 2022. godina, u kojima će se u kratkom roku održati Evropsko prvenstvo u fudbalu, Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo. Mislim da će najveći klubovi brzo popuniti praznine koje su se sada stvorile, rekao je Peković za podgoričke „Vijesti“.

Prema njegovim rečima oporaviće se i manji klubovi.

– Ekonomija u fudbalu koja je zasnovana na transferima igrača je piramidalna – kako se oporave veliki klubovi tako će biti transfera, ti će transferi uticati na manje, ti manji na još manje. Sigurno nećemo gledati fudbal tako jakog intenziteta, jer će pauza biti duga. U procesu priprema treneri i stručni štabovi tempiraju formu za mart, april i maj, kada se odlučuje, a sada je pauza u tim mesecima. Važnu ulogu imaće medicinski timovi, čiji će zadatak biti da spreče povrede nastale naporima. Mislim da će 5-6 meseci biti potrebno da se intenzitet igre na najvećoj sceni vrati na poznati nivo, dodao je Peković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.