VAPAJ PARTIZANOVE LEGENDE: Ljudi, ne shvatajte koronu olako! Imao je više nego važnu poruku za sve penzionere!
Hasanagić (desno), Foto: Fonet

HASANAGIĆ PORUČIO VRŠNJACIMA

VAPAJ PARTIZANOVE LEGENDE: Ljudi, ne shvatajte koronu olako! Imao je više nego važnu poruku za sve penzionere!

- Neverovatno je, ali realno da je jedan virus saterao u kuće ceo svet. Treba ostati pribran, ne paničiti, biti odgovoran i disciplinovan - istakao je

Objavljeno:

Zvanično je treći strelac u istoriji Partizana s 355 postignutih golova, ali ako se zna da ih je dao na svega 337 odigranih mečeva, Mustafa Hasanagić je najubojiti golgeter crno-belih svih vremena.

Jedan od njih postigao je 13. aprila 1966, kad je ekipa Mančester junajteda poslednji put gostovala u Humskoj. Bilo je tada 2:0 za crno-bele i obezbeđen je prolaz u finale Kupa Evropskih šampiona, jedino u klupskoj istoriji, gde su kasnije poraženi od Real Madrida rezultatom 1:2, iako su do 70. minuta bili u rezultatskoj prednosti.

Sada se legendarni Hasanagić oglasio povodom koronavirusa koji preti svetu i imao je veoma važnu poruku. Kako za mlade, tako i za njegove vršnjake, one starije građane.

- Neverovatno je, ali realno da je jedan virus saterao u kuće ceo svet. Treba ostati pribran, ne paničiti, biti odgovoran i disciplinovan, nikako ne izlaziti bez preke potrebe, a mi “omladina“ uopšte. Po meni sad treba pokazati socijalnu solidarnost i ne shvatati olako opasnost pandemije. Svako može biti na udaru iako ljudi razmišljaju da to njima ne može da se desi. Ja sam situaciju krajnje ozbiljno shvatio, kod kuće sam, ne primam posete, kad je lepo vreme sa suprugom izađem u baštu, gledam televiziju, pratim vesti i medije.

Nastavio je o tome kako provodi vreme:

- Sad je idealan momenat za sve društvene igre, dobre knjige, a moderne tehnologije pomažu da se preko telefona ispričam sa decom i unučićima. Proći ce i ovo, treba biti strpljiv, kao što izreka i kaze “strpljen- spašen“. Ko izlazi nek stavi masku i sve neophodno... Što se tice fudbala i fudbalera, ni oni nisu posteđeni. Ovaj virus ne bira ni profesiju, ni naciju. Pamet u glavu, i ovo ce proći, samo što je poenta da prođe sa sto manje ljudskih žrtava, a o posledicama ekonomskim i drugim otom potom - zaključio je Hasanagić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.