ULETELI SMO U OBLAK AMONIJAKA, IGRAČI SU POVRAĆALI! Trener Grafičara ispričao detalje drame kod Autokomande!
Fudbaleri Grafičara, Foto: Printscreen/Youtube/ Zvezda Kids

Izbegli teže posledice zahvaljujući vozaču

ULETELI SMO U OBLAK AMONIJAKA, IGRAČI SU POVRAĆALI! Trener Grafičara ispričao detalje drame kod Autokomande!

Pravo je čudo da niko nije zaradio teže trovanje

Objavljeno:

Fudbaleri Grafičara prošli su u subotu kroz dramu zbog izlivanja amonijaka u BIP fabrici u Beogradu.

Kada su krenuli na meč Prve lige protiv Dinama u Vranju, prilikom uključenja na auto-put kod Autokomande, autobus je morao da se zaustavi zato što su gasovi zbog izlivanja amonijaka dospeli u unutrašnjost i igrači su morali da izađu napolje.

Situacija je bila vrlo dramatična s obzirom da su zbog udisanja isparenja mogli da se otruju.

- Videli smo kako šiklja beli dim i on je ubrzo bio svuda oko nas. Prava je sreća što niko nije završio na VMA na toksikologiji. Imali smo veliku sreću što je vozač bio priseban i što je uspeo da otvori vrata kada je u autobus uleteo oblak amonijaka. Iako je i njemu pozlilo, uspeo je da brzo reaguje. Svi smo istrčali i počeli da bežimo ka Autokomandi - prepričao je tok događaja za "Novosti" trener Milija Žižić.

- Problem je bio i to što je zbog vetra taj oblak stalno išao za nama. Bili smo šokirani, niko od nas nije imao slično iskustvo. Čovek odjednom obamre, oduzme se i gubi. Neki igrači su povraćali, imali glavobolju, neki su kasnije bili kod lekara- dodao je Žižić.

Posle pružanja lekarske pomoći svima je preporučeno da sačekaju narednih 4-6 sati, jer bi posledice udisanja amonijaka trebalo da se ispolje u tom periodu, pa tek nakon toga da se donese odluka o odlasku na put i igranju utakmice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.