TERZIĆ DETALJNO O CIFRAMA I ZVEZDINOJ BUDUĆNOSTI: Od njih očekujem bum, Miloje i Mrkela su doveli Žandera...
Zvezdan Terzić na Banovom brdu, Foto: Starsport©

opširno

TERZIĆ DETALJNO O CIFRAMA I ZVEZDINOJ BUDUĆNOSTI: Od njih očekujem bum, Miloje i Mrkela su doveli Žandera...

"Verujemo u tu generaciju, a posebno verujem u naredne generacije. Posebno onu od dečaka rođenih 2003. godine, jer od tog tima Zvezda mnogo očekuje"

Objavljeno:

Reč ima generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić!

Alfa i omega kluba sa Marakane je gostovao banjalučkoj televiziji Elit i govorio je o raznim temama.

Zvezda je pobedom otpčela prolećni deo sezone, a novi trener Dejan Stanković je doneo preko potrebnu energiju ekipi iz Ljutice Bogdana.

- Navijači moraju da znaju da će biti i padova, ali moramo da ga podržimo i kada krene loše. Ja se nadam da do toga neće doći i da ćemo da izdominiramo. Sa Dejanom Stankovićem smo dobili ono što smo i očekivali. Novu energiju i novu strast.

Stanković je u vatru bacio mladog Veljka Nikolića i Željka Gavrića, a Terzić se nada da će u budućnosti Zvezda 'izbacivati' još mnogo talentovanih igrača.

- Mnogo ulažemo u omladinsku školu, između 3,5 i 4 miliona evra. Prvi tim Crvene zvezde je podigao zahteve i nije realno da dečaci iz omladinske škole dođu u tim koji želi da igra svake godine u Ligi šampiona. Zbog toga smo kao međustanicu ubacili Grafičar. Tu moraju da očvrsnu i dođu spremni u prvi tim. Ubeđen sam da ćemo dugoročno imati mnogo benfita od te saradnje.

Omladinski tim Crvene zvezde je napravio istorijski uspeh, pošto se plasirao u 1/8 finala UEFA lige mladih.

- Uspehe koje pravi omladinski tim pokazuje da smo na pravom putu. To je sjajna generacija igrača rođenih 2002. godine. Pokazali su kvalitet protiv Totenhema, Bajerna, Olimpijakosa, Šerifa. Verujemo u tu generaciju, a posebno verujem u naredne generacije. Posebno onu od dečaka rođenih 2003. godine, jer od tog tima Zvezda mnogo očekuje.

Terzić ne smatra da su strana pojačanja promašaju kao što priča veliki deo srpske javnosti.

- Ne bih se složio sa tim. Kada sam doveo Vladana Milojevića i Mitar Mrkelu u klub dao sam im potpunu autonomiju u izboru igrača. Oni su doneli Crvenoj zvezdi Ligu Evrope, dve Lige šampiona i niko ne može da kaže da su igrači koji su oni doveli promašaj. Skloni smo lakom karakterisanju ljudi i igrača. Ne mogu da se složim da su Kanjas, Tomane i Garsija, momci koji su imali veliki udeo u plasmanu u Ligu šampiona, Zvezdini promašaji. Doneli su Zvezdi 20 i nešto miliona evra.

Zvezdan Terzić i predsednik Grafičara Slobodan Govedarica
Zvezdan Terzić i predsednik Grafičara Slobodan Govedaricafoto: Starsport©

Kad je reč o Žanderu, Terzić takođe ističe da nije promašena investicija.

- Žander je na pojedinim mečevima bio naš najbolji igrač. Garsija je golom protiv Jang Bojsa doneo Zvezdi . Milojević je mnogo računao na njih, došao je novi trener kome se ne uklapaju u filozofiju. Oni su pažljivo skautirani od strrane Milojevića, pomoćnika Kosanovića i direktora Mrkele. Imali su zavidnu karijeru pre Zvezde - zaključio je Terzić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.