NORVEŽANI ZABRANILI MEČ PROTIV SRBIJE: Čeka se da UEFA potvrdi odlaganje baraža!
Fudbaleri Srbije neće igrati protiv Norveške 26. marta, Foto: Starsport©

Neće biti ni promene lokacije

NORVEŽANI ZABRANILI MEČ PROTIV SRBIJE: Čeka se da UEFA potvrdi odlaganje baraža!

Sva je prilika da će doći do pomeranja

Objavljeno: 20:15h

Polufinalni baraž meč između Norveške i Srbije će sva je prilika biti otkazan, tačnije odložen zbog sve jačih i radikalnijih mreža predostrožnosti koje preduzimaju Vlade i ministarstva zdravlja širom sveta.

Vlada Norveške je sada i zvanično zabranila održavanje bilo kakvih događaja i manifestacija do 15. aprila čime se jasno najavljuje da utakmica u Oslu neće biti odigrana 26. marta.

Ipak, čeka se i dalje zvanična potvrda, a ona bi trebalo da stigne tek u utorak, pošto je UEFA saopštila da će konačnu odluku o prekidanju Lige šampiona i Lige Evrope, kao i odlaganju baraža i uopšte Evropskog prvenstva, doneti u utorak.

UEFA je najavila da će u utorak biti doneta konačna odluka
UEFA je najavila da će u utorak biti doneta konačna odlukafoto: Profimedia

Norvežani se, pak, nadaju da bi meč mogao biti prebačen na neku "neutralnu" teritoriju u kojoj nije proširen koronavirus u toj meri, ali trenutno je slaba vajda od toga.

- Oslonićemo se na preporuke Zdravstvene organizacije Norveške. Nije u našoj nadležnosti da pomerimo meč planiran za 26. mart. To mora da uradi UEFA. Evropska kuća fudbala će odluke o baražima Lige nacija doneti u utorak, kad će se znati i sudbina završnog turnira Prvenstva Evrope 2020. U skladu s tim ćemo se i ponašati - poručio je Pal Bjerketved, generalni sekretar Fudbalskog saveza Norveške.

Norveška je zabranila javne skupove i događaje do sredine aprila
Norveška je zabranila javne skupove i događaje do sredine aprilafoto: Printscreen

Prva odluka je bila da se meč na stadionu "Uleval" ne igra pred navijačima, što je Norvežanima teško palo, ali sad bi pristali i da se pomire sa gubljenjem prednosti domaćeg terena.

- Kao što svi znaju, trebalo je da igramo 26. marta pred prznim tribinama, ali pratimo situaciju, pomalo je nejasno šta će se desiti, ako se uzme u obzir kako se infekcija širi. UEFA će odlučiti, ona vodi takmičenje. Nije naše da pričamo šta bismo želeli, a šta ne bismo. Ostaje samo da se povinujemo odlukama vlasti. I da pratimo poruke UEFA - rekao je Bjerketved.

Utakmica neće biti prebačena za Beograd
Utakmica neće biti prebačena za Beogradfoto: Starsport©

U međuvremenu je počelo da se spekuliše da bi meč možda mogao biti prebačen za Beograd, ali teško je za očekivati da UEFA dozvoli rokadu, posebno što većina država sada zatvara svoje granice i ograničavaju se ulasci na teritoriju iz zemalja koje su najviše pogođene koronavirusom.

- Pratimo preporuke vlasti, pogotovo stručnjaka iz oblasti zdravstva, s tim u vezi otkazana je konferencija za medije na kojoj je trebalo da bude saopšten spisak kandidata za državni tim. Više informacija znaćemo posle utorka, za kad je UEFA zakazala video konferenciju, tad ćemo znati sve o terminu meča sa Srbijom - rekao je Svejn Graf, direktor za komunikacije u Fudbalskom savezu Norveške.

U Norveškoj je do sada registrovano 736 slučaja zaraženih osoba.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.