SRPSKI FUDBALER I KORONA - RUKU POD RUKU: Igra na poziciji napadača i nastupa za najpopularniji klub na svetu!
Čačarić protiv Partizana, Foto: Starsport©

zanimljivo

SRPSKI FUDBALER I KORONA - RUKU POD RUKU: Igra na poziciji napadača i nastupa za najpopularniji klub na svetu!

Čini se da je situacija itekako komplikovana i da će fudbalskim čelnicima trebati mnogo "mozganja" kada se agonija oko popularne "korone" završi

Objavljeno: 15:27h
Nikola Husein

Koronavirus se iz minuta u minut sve brže širi zemaljskom kuglom...

U svetu je progašena pandemija, a čini se da sport najviše ispašta zbog pomenutog virusa. Mnoge utakmice su odložene, prvenstva prekinuta ili se igraju bez publike i još se ne zna šta će biti sa Evropskim prvenstvom i završnicama Lige šampiona i Evrope.

Čini se da je situacija itekako komplikovana i da će fudbalskim čelnicima trebati mnogo "mozganja" kada se agonija oko popularne "korone" završi.

Zagriženi kladioničari i pasionirani ljubitelji fudbala dobro poznaju poljsku ligu, pa samim tim su i upoznati sa ekipom koja se zove Korona.

Tačnije, Korona Kijelce. Crveno-žute su boje, a za taj tim nastupa i jedan Srbin - Bojan Čečarić.

Tim povodom smo odlučili da kontaktiramo bivšeg napadača Spartaka iz Subotice koji odnedavno nastupa u Poljskoj i upitamo ga kakva je situacija u toj zemlji što se tiče fudbala i koronavirusa.

- Situacija u ekipi je dobra, kao i atmosfera. Pobedili smo prošlu utakmicu, i malo se podigli jer se nalazimo u donjem delu tabele i predstoji nam velika borba u nastavku.

Postoji li strah među igračima od virusa?

- Naravno, takva je situacija trenutno. Proglasili su pandemiju i dobili smo upustva sta treba da radimo da se ne bi zarazili.

Da li se prijatelji šale na tvoj račun, od kada se pojavio virus, sa obzirom da ipak igraš za Koronu?

- Iskreno, ne. Još nisam imao takvu situaciju (smeh). Korona je veliki klub u Poljskoj, sa imenom i tradicijom, a siguran sam da će upravo zbog virusa još mnogo ljudi čuti za njega. Šta da se radi, to je fudbal.

1 / 8 Foto: Starsport©

Navijači Korone i dalje nisu stigli da se obrate virusu sa istim imenom kroz pesmu ili parolu i čini se neće još dugo.

- Od narednog vikenda igramo bez publike. Tako je naložio fudbalski savez, nikom nije do pesme i šale, jer se virus ovde zaista shvata ozbiljno. Kao što sam već rekao, nama su data upustva koja primenjujemo kako ne bi došlo do zaraze.

Bilo kako bilo, nikom nije lako u ovim danima, a pogotovo ne fudbalerima koji će morati da igraju utakmice u zaraženim područjima, sve dok se sport potpuno ne ugasi na određeno vreme.

Ali, nažalost sve ide ka tome...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.