BUNDESLIGAŠ OBJAVIO: Naš fudbaler je pozitivan na koronavirus!
Timo Hubers sa saigračem, Foto: Printscreen/Youtube

UF...

BUNDESLIGAŠ OBJAVIO: Naš fudbaler je pozitivan na koronavirus!

Saigrač hrvatskog fudbalera Josipa Eleza, koji je sa Rijekom osvojio titulu šampiona ove zemlje, sa njim deli svlačionicu

Objavljeno:

Fudbaler Timo Hubers (23) prvi je profesionalni sportista u Nemačkoj koji se zarazio koronavirusom, objavio je njegov klub Hanover, član 2. Bundeslige, u sredu.

Hubersov suigrač je bivši fudbaler Hajduka iz Splita i Rijeke, Hrvat Josip Elez (25), koji je osvojio titulu na Rujevici 2017, a godinu posle preselio se u Nemačku.

- Sumnja se da se Hübers zarazio na događaju u Hildeshajmu u subotu, a kako saigrači otad nisu imali kontakt sa njim, pretpostavljamo da ih nije zarazio. Ali postupićemo odgovorno, cela profesionalna ekipa, treneri i osoblje testiraju se kao mera opreza - poručili su iz Hanovera.

- Timo je bio primer drugima, nije pokazivao nikakve simptome. Kad je saznao da je osoba s kojom se družio pozitivna na virus, otišao je kod lekara i u kućnoj je izolaciji - rekao je Gerhard Zuber, sportski direktor Hanovera.

Klub je objavio kako neće biti u konkurenciji za utakmicu s Dinamom iz Drezdena u subotu, a njegovi saigrači će nastaviti uobičajeno da se pripremaju na treninzima zatvorenim za javnost. Neće biti ni medijskih aktivnosti do daljeg.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.