PREVARA VEKA U REŽIJI MAMIĆA: Pljačka kakvu Hrvatska nikada nije videla?
Zdravko i Zoran Mamić na Marakani, Foto: Dado Đilas

optužbe

PREVARA VEKA U REŽIJI MAMIĆA: Pljačka kakvu Hrvatska nikada nije videla?

Tako tvrdi hrvatski portal "nacional.hr".

Objavljeno:

Vest da je Dani Olmo za 40 miliona evra postao novi član Lajcpiga odjeknula je danas regionom, ali i Evropom. Transfer talentovanog Španca u Lajpcig od 40 miliona evra je rekordan na prostorima bivše SFRJ, ali hrvatski mediji tvrde da on služi kao "samposluga" za Mamićev klan, navodi hrvatski portal "nacional.hr".

Zoran Mamić, brat odbeglog Zdravka Mamića, vratio se na funkciju sportskog direktora Dinama delom zbog transfera Danija Olma, piše Nacional. Zoran Mamić priprema se da kompletira najunosniji transfer u istoriji hrvatskog fudbala, međutim u isto vreme njega nadgledaju istražitalji DORH-a (Držvano tužiteljstvo (odvjetništvo) Republike Hrvatske) i USKOK-a (Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala).

Dani Olmo
Dani Olmo foto: EPA/Alessio Marini

Kako navodi "Nacional.hr", upravo je Olmovo ime na optužnici protiv Mamića i ostalih, i to kao primer izvlačenja novca iz Dinama – što je verovatno sprečeno upravo zahvaljujući otvaranju istrage. Zato se pomno prati razvoj događaja i nije isključeno, ako se transfer realizuje, da će se zatražiti uvod u kompletnu dokumentaciju.

Dani Olmo je rođen 1998. godine u Barseloni, u Dinamo je došao 2014. godine i za kratko vreme postao je jedan od najtraženijih fudbalera na svetu.

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.