PARTIZAN PROSUO POBEDU: Vesternicki poništio majstoriju Sume i Tošića, 2 igrača povređena
Partizan igra protiv Krakovije, Foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

ESPRESO U BELEKU

PARTIZAN PROSUO POBEDU: Vesternicki poništio majstoriju Sume i Tošića, 2 igrača povređena

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na "livestream"-u sa Partizanovog zvaničnog Youtube naloga

Objavljeno: 17:03h
Aleksa Radosavljević

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 1:1 sa poljskom Krakovijom u drugoj utakmici na pripremama u Turskoj koja je odigrana u istom danu.

Nakon što su rano ujutru priliku da protiv Vitorula pokažu šta znaju i nametnu se dobili uglavnom rezervisti pojačani talentima iz omladinske škole, u drugom meču istog dana Savo Milošević je na teren izveo igrače koji su nosili igru tokom jeseni i očekuje se da tako bude i na proleće.

Falio je samo Sejduba Suma koji nije bio od početka na terenu zbog problema sa leđima, ali je ušao u igru u drugom poluvremenu i pokazao koliko je značajan za igru crno-belih.

Nažalost, trijumf nije upisan pošto su ispustili u samom finišu prednost.

Prvu polupriliku imao je Partizan preko Nemanje Miletića u 10. minutu, posle centaršuta iz slobodnog udarca, ali je njegov šut glavom završio daleko od gola.

Prvi udarac Krakovije dogodio se u 21. minutu, iz slobodnog udarca, kada je dobro reagovao ove sezone mnogo osporavani Stojković.

U 25. minutu, Urošević je ukrao jednu loptu na sredini terena, ispravio grešku Bibarsa Natha, šutirao je sa 30 metara, lopta umalo da zbog neravnog terena prevari golmana Peškovića, koji ju je uz mnogo muke ukrotio.

U 36. minutu dogodio se jedan nezgodan momenat posto se povredio Takuma Asano, tačnije osetio je bol u zadnjoj loži leve noge, koga je odmah zamenio ne preterano zagrejani Lazar Marković, koji se tek vratio posle pauze.

Upravo Marković je stvorio najbolju šansu na meču do tog momenta, centrirao je, Tošić je ostavio povratnu loptu za Sadika, ali je njegov šut sa pet metara izblokiran, pa je golman Pešković imao lak posao, iako je delovalo da će biti teže.

Još jednu dobru šansu imao je Partizan, i to preko štopera Strahinje Pavlovića, šutirao je sa 20 metara, ali je iskusni golman Pešković koji je na pragu pete decenije života ukrotio taj udarac i poslao loptu u korner.

Na poluvremenu je Krakovija promenila ceo tim, svih 11, dok je u ekipi Partizana Suma ipak ušao u igru umesto Šćekića koji je igrao i jutros, dok je Brežančić zamenio Uroševića, koji je takođe bio akter jutrošnje utakmice.

Prvi udarac u drugom delu igre uputio je Dimun, ali je lopta otišla visoko iznad gola Nemanje Stevanovića, koji je ušao umesto Stojkovića od koga je kapitensku traku preuzeo Zoran Tošić. Nedugo potom, i Brežančić je šutirao posle duplog pasa sa Markovićem, ali takođe neprecizno.

Najveću priliku na meču do tad imao je Umar Sadik u 51. minutu, posle sjajne asistencije Sejdube Sume, ali je šutirao pravo u golmana Hroša.

A onda, u 61. minutu, dobar pritisak Sume na zadnju liniju ekipe Krakovije, oduzeo im je loptu, dodao je na stranu do Tošića, koji je iz prve opalio levicom po zemlji i pronašao put do mreže.

Do kraja meča izašli su Sadik, Miletić i Natho, a zamenili su ih Škrbić, Lutovac i Smiljanić. Utisak je da Škrbić ima ono što je potrebno da bude doveden kao opcija u rotaciji sa Sadikom, ali moraće da poradi na ulasku u takmičarski ritam.

Nažalost po crno-bele, Rajko Brežančić je napravio penal u 87. minutu, a precizan sa bele tačke bio je Tomaš Vesternicki, iako Stevanović umalo da odbrani drugi jedanaesterac u istom danu.

Imao je Partizan još jednu priliku do kraja meča, ali je Hrošo odbranio pokušaj Đorđa Ivanovića.

Posle ovog meča, Asano i Lutovac su se požalili na probleme sa zadnjom ložom, pa se očekuje da će narednih dana mirovati.

Naredni meč crno-beli igraju protiv Ružomberoka u nedelju od 14 časova.

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Natho, Asano - Sadik.

Krakovija I poluvreme: Peškovic, Rapa, Helik, Jablonski, Ferareso, Gol, Hanča, Rakoči, Lošaj, Souza, Lopes. II poluvreme: Hroso, Strožik, Ditjatjev, Siplak, Peštka, Dimun, Vdovjak, Van Amersford, Lušijus, Pik, Vestenicki, Vilk.

BONUS VIDEO:

(Izveštač Espresa iz Turske - Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.