AMATERIZAM! Savo Milošević objasnio zašto je povukao ekipu sa terena protiv Vitorula!
Savo Milošević nije bio zadovoljan suđenjem, Foto: Adria Media TV

Da je pustio moglo bi da dođe do tuče

AMATERIZAM! Savo Milošević objasnio zašto je povukao ekipu sa terena protiv Vitorula!

Strateg crno-belih kaže da ako će da se igra takmičarska utakmica onda svi akteri na terenu moraju da budu profesionalni, a sudije to nisu

Objavljeno: 12:14h
Aleksa Radosavljević

Partizan je odigrao prvu utakmicu na pripremama u Beleku i upisao prvu pobedu.

"Drugopozivci" i talenti iz Partizanove omladinske škole su pobedili rumunski Vitorul, iako utakmica nije završena, odnosno, nije se čuo poslednji sudijski zvižduk.

Razlog za to je što je trener Savo Milošević odlučio da minut pre isteka sudijske nadoknade prekine meč i povuče ekipu sa terena nezadovoljan suđenjem i zato što nije dosuđen jedanaesterac za njegov tim, iako je u sličnoj situaciji najstroža kazna dosuđena za rumunsku ekipu u prvom poluvremenu.

- Iznervirao me amaterski nivo suđenja. Baš amaterski. Mi smo izašli da igramo prijateljsku utakmicu. Posle 15 minuta smo shvatili da ne možemo da igramo prijateljsku, jer protivnik igra tako kako igra. Mi smo to prihvatili i rešili da igramo takmičarsku utakmicu. Onda profesionalnu utakmicu kada igrate, moraju svi akteri na terenu da budu profesionalni, a ovo je nivo koji nije ni amaterski. Ne možemo da ozbiljno da pristupimo utakmici, a na terenu da imamo aktere koji nisu dorasli takvom nivou takmičenja. Ne zbog rezultata, jer me to ne zanima. Nego ćemo doći u situaciju da smo nervozni i da povređujemo igrače, a meni to ne treba. Kome to treba na profesionalnom nivou da povredi 3 igrača na nebitnoj utakmici, prijateljskoj?!

Da li je možda tome doprinelo i ponašanje trenera protivničkog tima Georgea Hadžija i celog njihovog stručnog štaba koji se nisu ponašali kao da je reč o pripremnoj utakmici?

- Ne. Oni rade svoj posao. To je apsolutno njihovo pravo. Imali smo mi i žešćih utakmica na pripremama prošlog leta, ako pričamo o agresiji i startovima. Oni ljudi pripremaju svoju ekipu onako kako oni misle i ne pada mi na pamet da se mešam njima. Ovde se radi o drugim stvarima. Ove sudije ne zadovoljavaju nijedan kriterijum da bismo mogli da igramo profesionalnu utakmicu. Da smo odgovorili agresijom i nekim startovima, došlo bi do tuče. Ili do startova koji bi bili rizični po povrede, a to nam ne treba - rekao je Milošević.

Šta je još rekao strateg crno-belih možete da pogledate na snimku ispod.

BONUS VIDEO:

(Izveštač Espresa iz Turske - Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.