PROMOVISAN DEJAN STANKOVIĆ: Zvezda me je poslala na misiju s ciljem da se posle 22 godine vratim kući!
Dejan Stanković je novi trener Zvezde, Foto: Espreso

Kreće nova era

PROMOVISAN DEJAN STANKOVIĆ: Zvezda me je poslala na misiju s ciljem da se posle 22 godine vratim kući!

Sva dešavanja na promociji Dejana Stankovića ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 13:50h

Vreme je za novu eru u Crvenoj zvezdi! Vladan Milojević je napustio klub sa Marakane posle dve i po najuspešnije godine u postbarijevskoj eri i na njegovo mesto došla je legenda kluba i srpskog fudbala - Dejan Stanković.

Crveno-beli u subotu su zvanično promovisali legendarnog bivšeg fudbalera kao novog šefa stručnog štaba sa kojim će između ostalog krenuti i rekonstrukcija tima i novi period.

Novi šef stručnog štaba šampiona Srbije, kome je ovo prvi samostalni trenerski angažman je potpisao ugovor na 2 i po godine.

1 / 21 Foto: Starsport©

Sva dešavanja na promociji Dejana Stankovića ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

Na kraju je usledilo još jedno pitanje za Zvezdana Terzića koji je objasnio kako su tekli pregovori i zašto su se odlučili da angažuju Dejana Stankovića za trenera.

- Bili smo svesni da će taj dan doći, da se moramo pripremati. Pre par meseci smo pričali da treba obaviti razgovor sa Stankovićem i Vidićem, obojica su završavali profi licence. Drago mi je što su se kockice poklopile u razgovoru sa Dejanom. Kada smo razgovarali telefonom nisam mogao da ga prekinem, on je imao monogolog od 25 minuta, rekao mi je - Terza moraš da veruješ, ja hoću, mogu, odavno nisam video toliku želju i strast. Rekao sam Mrkeli i Tozi da on mora da bude prvi pik jednog dana kada ode Milojević"

Stanković je potom ispričao i da je dobio dosta poruka od bivših saigrača i brojnih prijatelja, a između ostalog razgovarao je i sa Savom Miloševićem.

- Mi smo prijatelji, mnogo toga smo prošli zajedno, ali tokom večitog derbija ćemo otvoriti i zatvoriti zagradu.

Njegovi sinovi koji takođe treniraju fudbal neće doći u Zvezdu.

- Deca su mi rođena u Italiji, Filip i Aleksandar igraju za Inter, Filip brani za mladi tim Intera, uskoro će napuniti 18 godina. Stefan je nažalost prekinuo sa fudbalom. Svi ćemo ostati u sportu. Jednoga dana ako budu imali želju možda dođu u Crvenu zvezdu.

Usledilo je i pitanje da li će ukazivati veću šansu Zvezdinoj deci baš kao što ju je svojevremeno on dobio?

- Ja znam kako je bilo kada sam debitovao sa 16 godina protiv Terzića na Karaburmi, eto kako je svet mali. Želim da se oslonim na mlade igračem, na momke iz B tima, tako da će biti sigurno mesta za njih. Tu ima kvaliteta.

Malo i o tremi i emocijama.

- Kao neko ko je odrastao u Zvezdi, ko zna težinu izlaska na stadion pred najbolje navijače na svetu, sigurno da će to biti mnogo emocija, ali one moraju biti po strani, što ih bude manje trezvenije ću razmišljati.

Novi strateg Zvezde je naveo da su u pregovorima sa jednim Italijanom da postane kondicioni trener i da se time kompletira stručni štab.

Govorili ste da nikad nećete biti trener, šta se sada promenilo?

- Nije bitno šta sam rekao juče, bitno je šta ću reći sutra. Mnogo sam vezan za familiju, trenerski posao vuče svoje žrtvovanje. Ubeđivao sam sam sebe, a to me je čekalo iza ćoška. Ja sam neko ko je odrastao u Crvenoj zvezdi, koji zna težinu izlaska na stadion, biće dosta emocije. One moraju da budu tu, ali što ih više bude to ja ću donositi trezvenije odluke - odgovorio je Stanković.

13.15 Usledila su pitanja novinara, a prvo je bilo da li je razgovarao sa bivšim trenerom Žozeom Murinjom i da li mu je on dao neki savet?

- Mi imamo grupu na "whatsapp" pod imenom triplete gde su svi igrači Intera koji su osvojili triplu krunu s njim. Murinjo je pao u nesvest kada je čuo da sam postao trener. Pričao sam i sa njim i sa mojim kumom Sinišom Mihajlovićem.

13.13 - Dejan Stanković je potom predstavio svoj stručni štab.

- Okupio sam gladne ljude oko sebe, gladne uspeha i dokazivanja i sa željom, jer je Miloje podigao lestvicu. Nebojša Milošević, Nenad Milijaš, Miloš Milojević i Dušan Gašić. Radimo još na kondicionom treneru, čeka nas ogroman posao. Imam mnogo igrača, jedva čekam da ih vidim, da istrčim sa njima na prvi trening.

13.08 - Dobar dan svima! Da se zahvalim klubu, legendama i navijačima što sam ponovo ovde. Crvena zvezda me je pre 22 godine poslala na jednu misiju sa ciljem da se jednog dana vratim kući. Nisam video nigde da jedan trener koji odlazi dočeka trenera koji dolazi.

Kažete da nemam iskustva u fudbalu, ali ja sam za ta dva sata sa Milojevićem dobio iskustva za ceo život. Hvala ti, Miloje! Hvala ti kao zvezdaš zvezdašu! I hvala ti za stazu koju si utabao. Hvala mu još jednom. Mogao si ostati do juna, ali previše voliš Zvezdu. Otišao si kao gospodin, pobednik i dao mi šansu da za četiri meseca napravim pobednički tim sa ogromnim duhom, voljom i željom. Obećavam da ću se kao lav boriti - poručio je Stanković u svom prvom obraćanju kao trener Zvezde.

Dejan Stanković novi trener Zvezde
Dejan Stanković novi trener Zvezdefoto: Espreso

13.07 - Dobar dan svima. Dejanu želim da čestitam postavljenje i želim mu puno sreće na ovom novom putu. On je zvezdino dete, živeo je i disao u ovom klubu od najranijih dana, otisnuo se u svet. On je pravi vođa sa liderskim karakteristikama. Radio je sa najvećim trenerima na svetu, stekao iskustvo i verujem da će to iskustvo preneti svom klubu. Verujem da će naš klub sa njim krenuti u jednu dobru, modernu budućnost. Neka ti je sa srećom - poručio je Mitar Mrkela na početku.

13.05 - Dragi prijatelji i predstavnici medija, novi trener Crvene zvezde Dejan Stanković - saopštio je na početku predstavljanja Zvezdan Terzić posle čega je usledio aplauz prisutnih i potom dodao:

- Znali smo da mora da dođe i dan kada se će Milojević otići. Razgovarali smo o Stankoviću i Vidiću, velikim zvezdašima, koji su se odlučili da se bave trenerskim poslom. Prijatno sam se iznenadio kada sam posle prvog razgovora video koliku želju Dejan Stanković dođe u Zvezdu. Razgovarali smo 25-30 minuta, nisam mogao da dođem do reči od njega. Očekujem da donese strast i energiju.

12.50 - U press centru stadiona "Rajko Mitić" okupio se veliki broj novinara, možda i najviše u poslednjih nekoliko godina, a došli su i neki prijatelji i kolege da daju podršku Dejanu Stankoviću na početku novog poglavlja u svom životu poput Milovana Rajevca.

1 / 2 Foto: Espreso

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.