NE MOŽEŠ OVCOM I JAGNJETOM NA VUKA: Kakav govor Sava Miloševića - otkrio je i šta mu je rekao Ferguson!
Savo i ser Aleks, Foto: Beta/Branislav Božić, AP

GOSPODIN ČOVEK!

NE MOŽEŠ OVCOM I JAGNJETOM NA VUKA: Kakav govor Sava Miloševića - otkrio je i šta mu je rekao Ferguson!

- U odluci da se bavim trenerskim poslom pomogao mi je rad sa mlađim kategorijama FSS. Svideo mi se taj proces stvaranja mladih igrača -

Objavljeno:

Trener Partizana Savo Milošević danas je održao predavanje u Centru za edukaciju fudbalskih trenera FSS.

Strateg crno-belih je u nedelju u Surdulici završio prvih nešto više od šest meseci u ulozi trenera. I to poprilično uspešno, pošto je sa Partizanom osvojio Kup Srbije i sa timom koji je na početku priprema delovao dosta loše izborio plasman u grupnu fazu Lige Evrope posle sezone pauze.

Milošević je danas pred kolegama Ljupkom Petrovićem, Aleksandrom Stanojevićem, Miodragom Grofom Božovićem, Radovanom Ćurčićem, Zoranom Batom Mirkovićem, Bratislavom Živkovićem, Draganom Aničićem, Milovanom Rajevcom, Gordanom Petrićem, Neškom Milovanovićem govorio o prvim mesecima u trenerskom poslu i odluci da počne da se bavi ovim poslom.

- U odluci da se bavim trenerskim poslom pomogao mi je rad sa mlađim kategorijama FSS. Svideo mi se taj proces stvaranja mladih igrača. Takođe, u odluci mi je pomogao i moj rad u UEFA, gde sam bio u komisiji za omladinski fudbal i u tehničkoj komisiji UEFA. Analizirao sam utakmice Lige šampiona i Lige Evrope, do 2016. sam analizirao EURO u Francuskoj sa najvećim stručnjacima i između ostalog predsednik komisije bio je Aleks Ferguson i imao sam privilegiju da lično s njim analiziram utakmice. Dakle, i to što sam prisustvovao izvoru fudbalskih informacija u Evropi i što sam mogao da pratim trendove i razvoj igre, dovelo je do toga da odlučim da se bavim trenerskim poslom - rekao je Milošević.

Milan Đuričić i Savo Milošević
Milan Đuričić i Savo Milošević foto: Starsport©

Trener Partizana je otkrio i koji mu je prvi savet dao legendarni ser Aleks Ferguson.

- Ferguson mi je rekao da je najvažnija stvar kada hoćete da analizirate igrača na osnovu samo jedne stvari, onda je najvažniji njegov prvi dodir. Tada vidite kako se on namestio, kako je primio loptu i da li ima ideju šta će dalje. E, zato je važan prvi dodir.

Savo Milošević je istakao da je veoma važan deo promena u Partizanu bio taj što je želeo da ubrza igru nalik na najveće klubove Evrope.

- Insistirali smo na snazi. Na brzinu ne možete da odgovorite sporošću. Ne možete da pošaljete na vuka jagnje ili ovcu. Da bismo se približili evropskom fudbalu, prva ideja je bila da povećamo brzinu. A pre toga je bilo potrebno da se fizički pripremimo. Da bismo još pojačali efekat brzine, morali smo da budemo dobro ‘namešteni’ - objasnio je Milošević.

Savo Milošević
Savo Milošević foto: Starsport©

Kolege su zanimale ‘sveže rane’ Save Miloševića, to jest jedna rana zvana završnica meča sa AZ Alkomarom. Pitanje je bilo vezano za loš izbor izmena.

- One su bile moja direktna odgovornost i oko toga nema polemike. Prvi gol koji smo primili bio je žestok udarac. Da smo primili gol iz prethodne prečke, ne bi bio takav efekat - rekao je Milošević i dodao:

- Ekipa je stigla do određenog limita, igrali smo iznad svojih mogućnosti. To je dovelo do padova, ali mi smo ih imali strmoglave. Kada se naviknemo na te brizine, onda ćemo u većoj meri moći da se suprotstavimo ozbiljnim ekipama. To je pravi put.

Savo Milošević je na kraju rekao da je AZ-u namerno prepustio posed lopte sa željom da ih ugrozi iz kontranapada.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Hotsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.