MILOŠEVIĆ PRED RADNIK: Svaka utakmica je na život i smrt!
Savo Milošević, Foto: Beta/Branislav Božić

pred kraj polusezone

MILOŠEVIĆ PRED RADNIK: Svaka utakmica je na život i smrt!

- Od marta kad sam došao odigrao je Partizan 45 zvaničih utakmica. Ako izuzmemo pripreme i letnji odmor to je sedam mečeva mesečno. Ubitačan ritam

Objavljeno:

Polako se biliži kraj polusezone u Superligi i ostalo je samo još jedno kolo.

Trener crno-belih Savo Milošević je istakao da je zadovoljan napravljenim od kada je preuzeo tim

- Od marta kad sam došao odigrao je Partizan 45 zvaničih utakmica. Ako izuzmemo pripreme i letnji odmor to je sedam mečeva mesečno. Ubitačan ritam. S obzirom na okolnosti, moramo biti zadovoljni. Moglo je bolje i Superligi i u Ligi Evrope, a da li je realno s obzirom da smo i letos krpili tim tokom prelaznog roka? Bilo je dobro, uvek može bolje. Plan je da popravimo igru - precizira trener crno-belih uoči duela sa Radnikom u odloženom susretu šestog kola.

Istakao je šta je najveća vrlina Radnika.

- Ima Radnik dosta iskusnih igrača, najveća su snaga tima. Gledao sam mečeve protiv Voždovca i Čukaričkog, izgledali su dobro. Reč je o ekipi koja svima može da napravi problem, posebno u Surdulici. Čeka nas težak protivnik, nekoliko puta nas je kaznio na svom stadionu. Sad imamo i situaciju da gostujemo posle evropskog izazova.

Istakao je i značaj ovog meča.

- Za početak, potrebna nam je pobeda u Surdulici, bitno je da završimo prvi deo sezone osvajanjem tri boda. Ljudi u najvećoj meri pamte poslednje dešavanje. U tom smislu nam je značio trijumf nad Astanom, bez obzira što susret nije imao takmičarski značaj

Tim kao što je Partizanov nema pravo na grešku i kiks..

- Imamo u Partizanu dodatni problem, jer u našoj ligi nemamo pravo na grešku. Svaka je skupa, a svaka utakmica je na život i smrt, što ostavlja malo prostora da poboljšavate igru, formirate mlade igrače. Hteo neko da prizna ili ne, uspeli smo, ali smo platili cenu gubljenjem bodova. Ne vidim kako bi moglo sve da se zaokruži: da imamo rezultat, forsiramo klince i da nam ekipa vredi više. U ovim uslovima – teško. Skoro nemoguće. Probali smo da balansiramo, takmičenje je iznelo 13, 14 fudbalera, što je frapantan podatak.

Suma se ove sezone ispostavio kao pun pogodak.

- Prezadovoljan sam onim što je Suma prikazao od letos kad se vratio. Novi ugovor je odgovarajuća nagrada sve što je uradio za ekipu. U junu sam kazao da neću odlučivati na osnovu priča drugih ljudi, hteo sam u sve sam da se uverim. Pružio sam Sumi šansu da se pokaže, iskoristio ju je, a zagrljaj je normalna posledica. Slušao sam da je Suma u svom svetu, isključen, nezainteresovan, da bi tokom jeseni pokazao da je posvećen klubu i ekipi, dešavanja od četvrtka su potvrda. Potrebni su nam igrači koji se identifikuju sa timom - rekao je Milošević i nastavio:

- Svi stranci su nam doneli golove i asistencje, ali su istovremeno momci dobrog karaktera. Posvećeni. Davali su sebe ekipi i kad nisu igrali dobro. Uvek postoji problem prilagođavanja stranaca na domaće igrače, postići hemiju među njima nije lako. Imali smo sreće da osim što smo izabrali dobre igrače, izabrali smo i fenomenalne momke, a ekipa ih prihvatila - zadovojan je Savo Milošević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.