UPOZNAJTE ZVEZDINOG DEBITANTA: Srpski Luka Modrić ili Terzićeva greška?
Veljko Nikolić, Foto: Starsport©

espreso predstavlja

UPOZNAJTE ZVEZDINOG DEBITANTA: Srpski Luka Modrić ili Terzićeva greška?

Na večerašnjoj utakmici upisaće prvi zvanični nastup za prvi tim Crvene zvezde

Objavljeno:

Došlo je vreme da ga upozna zvezdaška javnost, nakon mnogo meseci čekanja Veljko Nikolić je dobio priliku kod Vladana Milojevića i debitovaće na meču 1/16 finala Kupa Srbije protiv Mačve na stadionu "Rajko Mitić".

Pored Dejana Joveljića bio je najtalentovaniji igrač Crvene zvezde iz generacije 99, već godinama figurira kao sledeći veliki projekat kluba sa Marakane, pokazao je mnogo dok je igrao u Grafičaru i mlađim selekcijama crveno-belih, ali u prvom timu do sada nije dobijao pravu priliku.

Nikolić je bio jedan od glavnih razloga zašto su navijači dolazili iza juga Marakane da gledaju Grafičar. "Desetka" ljubišastih koja je svojim pasovima, asistencijama i lepim golovima dizala publiku na noge ima priliku da se pokaže.

Zvezdan Terzić je jednom prilikom istakao da će Veljko postati srpski Luka Modrić.

- Da ne budem lažno skroman, 21 godinu selektiram i pravim tim. Imam taj božiji dar da prepoznam igrača kada drugi to ne vide. Tako je bilo u OFK Beogradu sa Banetom Ivanovićem i Aleksandrom Kolarovom, koji su došli kao anonimni igrači. Kada sam video Luku Jovića, odmah sam znao da će biti vrhunski igrač. Razlikovao se od ostalih po držanju tela, glave, po načinu na koji igra, kako skače...

- To, nešto posebno, vidim i kod Veljka, koji ima takav osećaj za igru da vidi kao kompjuter, protura loptu gde niko ne očekuje. Poseduje nešto što ima Marko Marin. Međutim, u daljem razvoju jako je bitno i pitanje njegovog karaktera, mentaliteta, želje za uspehom, da budeš spartanac, spreman na odricanja - podsetio je Terzić da za uspeh nije dovoljan samo talenat.

Nikolić igra na pozicijama 'osmice' i 'desetke', krasi ga neverovatan pregled igre i izvanredan pas u prostor, a ono što mu već godinama zameraju kao nedostatak jesu nešto slabije fizikalije.

foto: Starsport©

Uprava Zvezde se nada da bi Veljko mogao da bude sledeća 'zlatna koka' crveno-belih, koja bi im donela unosan novac. Međutim, u paklenoj konkurenciji na sredini terena teško da će imati prostora da igra u kontinuitetu, što je veoma bitno za mladog igrača poput Nikolića, koji ima 20 godina i polako ulazi u ključne godine za budući razvoj.

Veljko ima pritisak na leđima, ispred sebe ima priliku da postane veliki fudbaler, Zvezdan Terzić ga vidi kao nasledinka Marina, tako da sledi veoma bitan meč za 20-godišnjeg vezistu.

Da li će Veljko Nikolić biti srpski Luka Modrić ili je sportski direktor Zvezde pogrešio, kazaće nam vreme.

BONUS VIDEO:

(B. K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.