VLASNIK AJAKSA ODUŠEVLJEN SUMOM: Ono što on radi je neverovatno, ne šalim se!
Sejduba Suma, Foto: Starsport©

hvaljen

VLASNIK AJAKSA ODUŠEVLJEN SUMOM: Ono što on radi je neverovatno, ne šalim se!

Prilikom gostovanja Felo Staru u Konakriju, Komitis je iza gola tokom treninga primetio dečaka koji je žonglirao sa teniskom lopticom

Objavljeno:

Sejduba Suma prethodne sedmice živeo je san mnogih Gvinejaca. Igrao je na Old trafordu protiv slavnog Mančester junajteda i zbog toga je u centru pažnje javnosti u domovini.

Otuda je objavljena i zanimljiva priča kako je vezista Partizana počeo da se bavi fudbalom. Ispričao je Džon Komitis, vlasnik Ajaks Kejptauna, kluba koji je prvi doveo Sumu u fudbalsku Akademiju.

Prilikom gostovanja Felo Staru u Konakriju, Komitis je iza gola tokom treninga primetio dečaka koji je žonglirao sa teniskom lopticom.

– Dok smo trenirali i pripremali se za utakmicu sa Felo Starom, iza gola je stajao dečak ne stariji od 12 godina, koji je žonglirao sa teniskom lopticom. Tokom sat vremena loptica nije pala na zemlju više od tri puta i ne šalim se kada vam to kažem. Koristio je obe noge, kolena, vrat, glavu. Ma, bio je neverovatan – priseća se Komitis.

foto: Starsport©

– Trener Gordon me je upitao da li sam primetio veštinu dečaka? Odgovorio sam da jesam naravno i da ga pozove, jer zna francuski jezik. Upoznali smo se i Suma mi je rekao da ima 12 godina, a ja sam ga upitao da li sve što može da učini sa teniskom lopticom može da ponovi sa fudbalskom loptom.

– Izdvojili smo ga i dali mu loptu, a to šta je sa njom činio je bila čista magija. Naši igrači su stajali u neverici, a onda su počeli da ga bodre. Upitao sam ga zatim da li može da igra i odgovorio je potvrdno. Uvrstili smo ga u igru pet na pet i Sumi niko nije uspevao da oduzme loptu. Bio je neverovatno brz, vešt sa loptom, a jako je i šutirao, iako je bio sitne građe.

Zatim je Komitis ispričao da je dve godine pokušavao da uveri Suminu porodicu, majku i braću, da ga puste da dođe u Ajaksov trening kamp u Kejptaunu.

– Rekao sam im da ću ga usvojiti kao svoje dete, ako se brinu. Potrošio sam skoro dve godine ne bi li pribavio svu papirologiju, kako za imigracione procedure, tako i za starateljstvo nad dečakom. Kada je konačno stigao u Akademiju bilo mu je 14 godina.

Kasniji Sumin put bile su dve pozajmice u Južnoj Africi, a potom selidba u Slovačku, gde je igrao za Nitru i Slovan iz Bratislave. Potom je 2017. godine došao na red dolazak u Srbiju i Partizan u milionskom transferu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.