DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Totenheme, da si birao, ne bi mogao da izabereš gori datum da uđeš u pakao Marakane!
Milan Pavkov i igrači Zvezde slave pobedu nad Liverpulom, Foto: Starsport©

6. novembar - velika crveno-bela noć

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Totenheme, da si birao, ne bi mogao da izabereš gori datum da uđeš u pakao Marakane!

"Pevci" stižu na stadion "Rajko Mitić" na godišnjicu najveće pobede Zvezde u 21. veku

Objavljeno: 12:29h

Svet je video Crvenu zvezdu na delu 6. novembra prošle godine kada je pravo niotkuda golovima Milana Pavkova bacila na kolena veliki Liverpul pred 50, ma 60 hiljada ljudi, koliko ih je te večeri bilo na najvećem srpskom stadionu...

Taj isti Liverpul je svega nekoliko meseci kasnije stigao do trofeja Lige šampiona i crveno-beli momci mogu da se hvale unucima za par decenija kako su bacili na kolena tim sa "Enfilda".

Isti datum kao protiv Liverpula, može li da bude isti rezultat večeras (21.00) na meču Zvezda - Totenhem? Kvota na 2:0 je 23, čist kec je 5,10, iks 3,70, a dvojka 1,70. Jasno, premijerligaš je favorit, ali na Marakani se čuda neretko dešavaju. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Totenhem.

Sada, godinu dana kasnije, na isto mesto stiže Totenhem.

Tim koji je igrao finale najelitnijeg takmičenja upravo protiv Liverpula i izgubio. Istina, Totenhem je pre dve nedelje u Londonu, doslovno deklasirao beogradski tim sa 5:0, ali to ne mora ništa da znači. Pa i Liverpul je u prvom meču slavio sa 4:0, pa mu se dogodilo to što mu se dogodilo.

Kejn, Son, Ali, Eriksen, Ndombele, Vertongen... Sve su to igrači koji izazivaju strah kod protivnika i fudbaleri čija vrednost na tržištu konstatno raste.

Ali, sve to može da proguta pakao Marakane.

Navijači Zvezde će ponovo stvoriti paklenu atmosferu
Navijači Zvezde će ponovo stvoriti paklenu atmosferufoto: Starsport©

Možeš da budeš i najbolji fudbaler na svetu, da postigneš po 20-30 golova, a džabe ti sve kada izađeš na zagrevanje i ugledaš na hiljade ljudi koji skaču, pevaju, ostave po strani svaki problem koji imaju i na tih par sati se posvete samo tome da te ometaju u tvom cilju.

To nije lako ignorisati, nije lako igrati u takvoj atmosferi, pa se i sa pravom svaki protivnik koji dođe na Marakanu uplaši tih zidova koji samo što ne progovore.

Što se tiče Crvene zvezde, zna ona kako se pobeđuju veliki timovi i igraju velike utakmice. Padao je Krasnodar, Keln, Arsenal je bio na ivici, kao i Napoli, pa čak je i PSŽ drhtao u onoj decembarskoj noći.

Milan Pavkov je ovako slavio rušenje Liverpula pre godinu dana
Milan Pavkov je ovako slavio rušenje Liverpula pre godinu danafoto: Beta

Zna i Vladan Milojević da ima veliku prednost pred ovaj meč, a znaju i igrači i nikakav motiv im večeras ne treba. Neka pogledaju još koji put utakmicu protiv Liverpula i sve će im biti jasno.

Pa i Kejn i drugari su od krvi i mesa. Ne kažemo da je lako igrati protiv Evertona, Votforda, Šefilda, ali "hot-dog" navijači i sumorna atmosfera ne mogu da se porede sa onim što će ih sačekati za par sati.

Bilo kako bilo, ko god večeras istrči na teren, bio to heroj Pavkov ili Boaći, ili mali Petrović, pa i zaboravljeni Jovančić, svako od njih će znati šta treba da uradi.

Nije svaki dan 6. novembar, a ako ti se već takva koincidencjIa nudi kao na tacni, pa što da je ne uzmeš?

Ma, zgrabi je! Pa, neka bude šta bude...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.