POKETINOVA ODA MARAKANI: Ovaj stadion i atmosfera od nas zahtevaju da igramo najbolje moguće! Son je spreman!
Maurisio Poketino bio je dobro raspoložen na konferenciji u Beogradu, Foto: Starsport©

Argentinac nije previše otkrivao

POKETINOVA ODA MARAKANI: Ovaj stadion i atmosfera od nas zahtevaju da igramo najbolje moguće! Son je spreman!

On je ostavio desnog beka Orijea u Londonu iz nepoznatih razloga

Objavljeno:
Nikola Husein

Totenhem dolazi u Beograd po pobedu i ne želi da prođe kao Liverpul pre godinu dana poručio je Maurisio Poketino na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić" dan pred meč protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona.

- Zvezdu izuzetno poštujemo, ali nama je cilj da odigramo najbolje moguće, pogotovo na stadionu koji to traži od nas. Verujem da će biti velika borba, jer će i atmosfera biti takva - rekao je Poketino.

Kao i Hari Kejn i argentinski stručnjak se osvrnuo na sjajnu atmosferu koju prave Delije na Marakani.

- Mislim da je za svakoga dolazak na ovaj stadion nova situacija. Čuli smo mnogo toga o ovom stadionu i atmosferi koja se pravi. Znamo da Zvezda znatno bolje igra pred svojim navijačima. Gledali smo i kako je Liverpul prošao ovde prošle godine, a oni su jedna od najboljih ekipa u Evropi - poručio je Poketino.

Novinare je zanimalo i koliko je važan ovaj meč za ekipu s obzirom na slabe rezultate u Premijer ligi, ali i nezavidnu situaciju u grupi B Lige šampiona.

- Vrlo je teško posle izgubljenog finala u Ligi šampiona vratiti ekipu na isti nivo. Juventus je bio u sličnoj situaciji 2016. godine, a najbolji su tim u Italiji. Sa nama je isto tako.

Prisutne novinare je najviše zanimalo i kakva je situacija sa Hjong Min Sonom koji je bio u psihičkom rastrojstvu pošto je za vikend prouzrokovao prelom noge Andreu Gomešu.

Maurisio Poketino kaže da je Son spreman za meč
Maurisio Poketino kaže da je Son spreman za mečfoto: Starsport©

Poketino je najpre u ime kluba poželeo brz oporavak Portugalcu i potom poručio da je Južnokorejac spreman da igra.

- Svima u Totenhemu nam je žao. I srećni smo što je operacija dobro prošla, nadamo se da će se brzo oporaviti. A što se tiče Sonija, on je OK. Posle tog starta... Sve mu se pomešalo... Emotivan trenutak za sve. Ali sada je sve u redu i spreman je da igra.

Osvrnuo se on i na kritike upućene na račun Kristijana Eriksena koji ove sezone nije u formi kao prošle.

- Kristijanova posvećenost nije drugačija nego kada je došao i ja sam zadovoljan. Ponekad se previše gleda koliko neki igrač ima do istoka ugovora. On je bio povređen i zato smo ga odmarali neko vreme, ali zadovoljan sam njim.

Maurisio Poketino nije želeo da komentariše izostanak Orijea
Maurisio Poketino nije želeo da komentariše izostanak Orijeafoto: Starsport©

Za kraj usledilo je pitanje oko odluke da desnog beka Serža Orijea uopšte ne dovede u Beograd, iako on nema nikakvih zdravstvenih problema.

- To je moja odluka. Imam pravo na to kao trener. Verujem da ćemo imati 11 igrača na terenu i sedam na klupi - bio je oštar Argentinac.

Igrači Totenhema su posle konferencije izašli na teren Marakane kako bi odradili trening.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.