BAJERN RAZBIO TOTENHEM, GNABRI DAO ČETIRI GOLA: Juve i Atletiko suvereni, Siti jedva probio Dinamo Zagreb!
Slavlje fudbalera Bajerna, Foto: AP

Liga šampiona, 2. kolo

BAJERN RAZBIO TOTENHEM, GNABRI DAO ČETIRI GOLA: Juve i Atletiko suvereni, Siti jedva probio Dinamo Zagreb!

Sva dešavanja na mečevima Lige šampiona mogli ste da pratite u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 15:04h

Veoma interesantno veče u Ligi šampiona ovog utorka, i to ne samo zbog susreta Crvene zvezde i Olimpijakosa na Marakani.

U okviru te iste grupe, grupe B, sastali su se i Totenhem i Bajern, a slavili su Bavarci sa 7:2.

Sve je počelo dobro za Pevce, koji su preko Hjung-Min Sona došli do prednosti već u 12. minutu, ali su gosti preokrenuli već do poluvremena pogocima Josue Kimiha i Roberta Levandovskog.

Na čak 4:1 povisio je Serž Gnabri u 53. i 55. minutu, a još jedan pogodak za Totenhem dao je Hari Kejn sa bele tačke u 61. To nije bilo sve, jer je Gnabri prvo upisao het-trik, pa dao i četvrti pogodak, da bi i Levandovski postigao drugi pogodak na meču, pa se Totenhem nalazi na poslednjem mestu jer ima isti broj bodova sa Crvenom zvezdom, ali i lošiju gol razliku.

Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo foto: AP/Alessandro Di Marco

Na drugim terenima, Juventus je slavio nad Bajerom sa 3:0 golovima Gonzala Iguaina u 17. minutu, Federika Bernardeskija u 62. minutu i Kristijana Ronalda u sam smiraj utakmice. Atletiko je u okviru te iste grupe D sa 2:0 pobedio Lokomotivu u Moskvi, strelci su bili Žoao Feliks i Tomas.

Interesantno je bilo i u Mančesteru, gde se Siti ozbiljno namučio da probije Dinamo Zagreb, i to golom Rahima Sterlinga u 66. minutu. Bilo je 2:0 na kraju, strelac je bio Fil Foden u 95. minutu.

Mauro Ikardi i Nejmar
Mauro Ikardi i Nejmar foto: EPA/Ian Langsdon

PSŽ je u gostima Galatasaraju u okviru grupe A golom Maura Ikardija u 52. minutu slavio minimalnim rezultatom.

U ranijem terminu odigrane su dve utakmice.

Fudbaleri Real Madrida i Klub Briža odigrali su večeras nerešeno rezultatom 2:2 u okviru grupe A.

Briž je u prvom poluvremenu stekao dva gola prednosti, a strelac oba pogotka bio je Emanuel Denis u devetom i 39. minutu. Serhio Ramos je u 55. minutu smanjio na 2:1, a bod Realu doneo je Kazemiro u 85. minutu.

Zinedin Zidan
Zinedin Zidan foto: EPA/Ian Langsdon

Minut pre drugog pogotka Reala, Briž je ostao sa igračem manje na terenu pošto je drugi žuti karton zaradio Vormer.

Briž nakon dva odigrana kola ima dva boda, a Real jedan.

Fudbaleri Šahtjora su u gostima slavili protiv Atalante sa 2:1, u okviru grupe grupe C.

Atalanta je u 16. minutu imala veliku šansu da povede, ali udarac Josipa Iličića sa penala odbranio golman gostujućeg tima.

Ipak, italijanski klub je u 28. minutu stigao do prednosti, a strelac je bio Duvan Zapata. Moraeš je u 41. minutu izjednačio na 1:1, a pobedu Šahtjoru doneo je Manor Solomon u 95. minutu.

Ovo je prva pobeda Šahtjora u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, dok je Atalanta i dalje bez bodova.

Sva dešavanja na mečevima Lige šampiona mogli ste da pratite u "lajv blogu" na Espresu.

90+5 - GOOOL! Fil Foden je povisio na 2:0 za Siti!

89. minut - GOOOL! Kristijano Ronaldo je povisio na 2:0 za Juve protiv Bajera!

88. minut - GOOOL! Ponovo je strelac Serž Gnabri! Bajern vodi sa 7:2.

87. minut - GOOOL! Bajer je potpuno odrao Pevce, Robert Levandovski opet strelac.

85. minut - GOOOL! Bajern vodi sa 5:2, strelac je opet Serž Gnabri, bio je to njegov het-trik.

66. minut - GOOOL! Konačno je Mančester Siti uspeo da probije bunker Dinama iz Zagreba. Sjajnu akciju su izveli "građani" koju je završio na najbolji mogući način Rahim Sterling.

62. minut - GOOOL! Juventus duplira vođstvo protiv Bajera. Bernardeski je iskoristio to što je Ronaldo promašio loptu i poslao je u mrežu.

61. minut - GOOOL! Novi pogodak u Londonu, ovog puta Totenhem smanjuje na 2:4 preko Kejna iz penala.

58. minut - GOOOL! Duplira se prednost Atletiko Madrida u Moskvi. Kontranapad je povukao Feliks i pronašao Dijega Koštu koji nesebično upošljava Partija za 2:0.

55. minut - GOOOL! Totenhemu preti potop na domaćem terenu. Bajern već vodi 4:1, a strelac je ponovo Gnabri.

53. mintu - GOOOL! Ponovo se trese mreža Totenhema u Londonu. Ovog puta fantastičan solo prodor Serž Gnabri kruniše slanjem u donji levi ugao Ljorisa.

52. minut - GOOOL! Pari Sen Žermen postiže gol odmah na početku drugog poluvremena u Istanbulu. Mauro Ikardi je postigao prvi gol za novi klub i to posle nesebične asistencije Sarabije.

48. minut - GOOOL! Čim je počelo drugo poluvreme zatresla se mreža Lokomotive. Dobio je povratnu loptu Žoao Feliks, prvi šut mu je odbranio golman, ali je imao sreće da mu se lopta vrati nazad, pa je u padu iz drugog pogodio mrežu.

45. minut - Kraj prvih poluvremena! Golove smo videli smo u Londonu, Beogradu i Torinu.

45. minut - GOOOL! Potpuni preokret u Londonu. Robert Levandovski trese mrežu u poslednjem minutu prvog poluvremena za 2:1 za Bajern.

17. minut - GOOOL! Juventus vodi protiv Leverkuzena. Iguain se dobro snašao posle jedne dubinske lopte Ronalda, sačekao je da je smiri, pa je sa nekih 20 metara poslao u ćošak gola gostiju.

15. minut - GOOOL! Nije dugo potrajalo vođstvo Totenhema. Odmah je Bajern uzvratio preko Kimiha.

12. minut - GOOOL! Pada prvi pogodak u Londonu, Totenhem vodi preko Sona protiv Bajerna.

21.00 - Počele su preostale utakmice koje su na programu:

Crvena zvezda - Olimpijakos 21.00 Totenhem - Bajern Minhen 21.00 Galatasaraj - PSŽ 21.00 Lokomotiva Moskva - Atletiko Madrid 21.00 Juventus - Bajer Leverkuzen 21.00 Mančester Siti - Dinamo Zagreb 21.00

90. minut - KRAJ U MADRIDU! Real se spasio bruke i poraza, ali je ostao bez pobede koja mu je bila neophodna. "Kraljevi" su gubili na svom stadionu 2:0 na poluvremenu, ali su u drugoj polovini meča golovima Ramosa i Kazemira stigli do prvog boda u Ligi šampiona. Luka Jović nije igrao na ovom susretu.

90+5. minut - GOOOL! Šok u Bergamu Šahtjor stiže do pobede u poslednjem minutu sudijske nadoknade. Kontranapad Ukrajinaca, lopta od Dodoa stiže do Solomona koji je uspeo da spreči defanzivca Atalante da mu izbije loptu i potom lagano matirao golmana za velika 3 boda u gostima.

85. minut - GOOOL! Real Madrid u finišu stiže do izjednačenja. Kazemiro je najviši u skoku posle centaršuta Krosa iz slobodnog udarca, a Brazilac je pogodio malu mrežu.

84. minut - Crveni karton za BVermera! Briž ostaje sa igračem manje, pošto je njihov igrač dobio drugu javnu opomenu zbog saplitanja protivnika.

20.20 - Izašli su sastavi za preostale mečeve Lige šampiona.

55. minut - GOOOL! Uspeva Real u naumu da brzo postigne gol na startu drugog poluvremena. Centaršut Benzeme i Serhio Ramos smanjuje na 1:2.

45. minut - Kraj prvog poluvremena! Madridom odjekuju zvižduci igračima Reala koji gube 2:0 od Briža. U Bergamu je Šahtjor u poslednjem minutu prvog poluvremena pogodio prečku.

41. minut - GOOOL! Izjednačenje u Bergamu. Alan je odlično proigrao Moraeša koji je rutinski zaobišao golmana i prosledio loptu u praznu mrežu.

39. minut - GOOOL! Totalni potop Reala na "Santjago Bernabeu" u prvom poluvremenu. Kakva greška Luke Modrića na sredini terena, lopta je odmah stigla do Emanuela Denisa koji se jeste još jednom spetljao, a onda rutinski prebacio loptu preko Kurtoe za svoj drugi pogodak na meču i vođstvo 2:0.

28. minut - GOOOL! Atalanta ipak stiže do vođstva i to posle kiksa golmana Šahtjora koji je zaplivao u prazno na centaršut Hatebora, a Duvan Zapata je rutinski glavom poslao loptu u mrežu.

16. minut - Postoji ipak neka kosmička pravda. Josip Iličić koji je "odglumio" prekršaj za penal, je preuzeo odgovornost i promašio najstrožu kaznu. Ostaje 0:0.

15. minut - PENAL! Kakav kiks sudije na meču u Bergamu kada je dosudio penal za Atalantu. Ilićić je pao kao pokošen posle lažnjaka u šesnaestercu Šahtjora, a arbitar je bez dileme pokazao na "belu tačku", iako je na usporenom snimku bili očigledno da ga igrač Šahtjora nije ni dotakao prilikom starta.

Reakcija VAR-a je izostala i biće kazneni udarac za Atalantu.

9. minut - GOOOL! Šok u Madridu za gnev navijača Real Madrida. Klub Briž je poveo golom Denisa već na samom startu meča.

Pomoćni sudija je najpre signalizirao ofsajd smatrajući da se napadač belgijskog kluba našao ispred lopte u trenutku dodavanja, ali je posle asistencije iz VAR sobe i gledanja snimka, gol ipak priznat.

18.55 - Prve utakmice počinju na "Santjago Bernabeu" gde Real dočekuje Briž i u Bergamu, gde će Atalanta pokušati da popravi utisak protiv Šahtjora.

Naš Luka Jović se nalazi na klupi za rezervne igrače u Madridu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.