EKSTAZA NA MARAKANI! DŽOKERI VULIĆ I BOAĆI SRUŠILI BRATSKI OLIMPIJAKOS! Pobeda Zvezde za drugo mesto u grupi!
Miloš Vulić i Nemanja Milunović su doneli preokret i pobedu Zvezdi protiv Olimpijakosa, Foto: Starsport©

Liga šampiona, 2. kolo

EKSTAZA NA MARAKANI! DŽOKERI VULIĆ I BOAĆI SRUŠILI BRATSKI OLIMPIJAKOS! Pobeda Zvezde za drugo mesto u grupi!

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča na stadionu "Rajko Mitić" ste pratili u lajv blogu na Espresu

Objavljeno: 23:20h

Spektakularni preokret za ulepšavanje spektakla na Marakani! Crvena zvezda je stigla do prvih bodova i prve pobede u Ligi šampiona. Pao je bratski Olimpijakos na "Rajku Mitiću" 3:1.

Kakvo drugo poluvreme i kakve izmene Vladana Milojevića! Džokeri sa klupe, Vulić i Boaći, doneli su preokret u fantastičnoj atmosferi na stadionu i prva tri boda za srpskog šampiona, koji se sada nalazi na drugoj poziciji na tabeli.

Nedeljama se pričalo o ovom meču, još od kada je žreb u Nionu spojio dva kluba, koji su u prijateljskim odnosima, a navijači braća već skoro pune tri decenije.

Očekivao se spektakl u režiji Delija i Gejt 7 i spektakl se desio, ali ne samo na tribinama, već i na terenu, pogotovo u drugih 45 minuta kada su režisersku palicu u svoje ruke uzeli igrači u crveno-belim dresovima.

Prvi su pretili domaći koji su nešto agresivnije ušli u meč, pokazali veću želju, napadački bili orijentisani, ali nije tu bil završnog pasa i šansi, dok se Olimpijakos oslobađao tog pritiska kako je vreme odmicalo.

Zato je i prvi pripretio preko Gerera sredinom prvog poluvremena, što je bila najava za ono što se dogodilo u 37. minutu - gol Olimpijakosa, doduše, uz svesrdnu pomoć Milana Borjana.

Razočaralo je to deo navijača Zvezde koji su zvižducima stavili do znanja svojim igračima šta misle o njihovoj predstavi na terenu i na poluvremenu i početkom drugog dela igre.

Međutim, u drugih 45 minuta ulaze sa daleko većom i vidljivijom željom, a jedan od ključnih trenutaka se dogodio u 58. minutu kada gosti iz Grčke ostaju sa igračem manje zbog drugog žutog kartona za Benziju.

1 / 21 Foto: Starsport©

Tada Milojević pravi svoj verovatno najbolji potez ove sezone i na teren šalje Vulića i Boaćija, koji će nešto kasnije doneti preokret.

Igrač više je bio signal da se krene svim silama ka golu Žozea Sa i to je uskoro rezultiralo pogotkom Vulića za izjednačenje i opštu ekstazu na tribinama, bez obzira što su tu bila i braća iz Gejt 7.

Navaljivala je Zvezda nakon toga sve više i više, dok su gosti pokušavali da umrtve igru i tako se ušlo u finiš kada su svi pomislili da će uslediti bratska podela bodova, ali tako nisu mislili izabranici Vladana Milojevića.

Marko Marin u 87. minutu izvodi korner, a Nemanja Milunović, je najviši u skoku i sa petarca zakucava loptu u mrežu za veliki preokret i ekstazu na tribinama.

A onda je usledio završni udarac koji je zadao na identičan način kao i Milunović, Ričmond Boaći i tako overio pobedu i prva tri boda.

Zahvaljujući ovoj pobedi, ali i Bajernovom razbijanju Totenhena usred Londona 7:2, Zvezda je sada na drugoj poziciji u grupi.

Crveno-beli naredni meč igraju u Londonu 22. oktobra protiv Totenhema.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS 3:1 (Vulić 62, Milunović 87, Boaći 90 - Semedo 37)

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Kanjas (od 74. Petrović), Jovančić (od 55. Vulić) - Garsija, Marin, Van la Para (od 61. Boaći) - Tomane.

Olimpijakos: Žoze Sa - Torosidis, Semedo, Merija, Cimikas - Kamara, Buhalakis - Benzija, Lovera (od 61. Podense), Masuras (od 79. Elabdelauji) - Gerero.

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča na stadionu "Rajko Mitić" ste praitili u lajv blogu na Espresu.

90+5. minut - KRAJ! Crvena zvezda je pobedila Olimpijakos 3:1.

94. minut - Ponovo je svoj šut, sada iz voleja, okušao Vulić, ali lopta odlazi preko gola.

90. minut - GOOOL! Sada je sve gotovo! Crvena zvezda je pobedila! Ponovo iz prekida je Zvezda dala gol Olimpijakosu. Drugi korner Marka Marina, a sada je najviši u skoku Ričmond Boaći i od stative šalje loptu u gol!

90. minut - Dobra je sada prilika bila za Matea Garsiju koji je dosta oklevao, pa je njegov šut sa ivice šesnaesterca je jedan igrač Olimpijakosa skrenuo u korner.

87. minut - GOOOL! Preokret na Marakani! Zvezda stiže do vođstva i nalazi se pred pobedom. Heroj je Nemanja Milunović. Sjajan centaršut Marina, a Milunović je sa peterca bio najviši u skoku i zatresao mrežu.

85. minut - Sada je moglo da bude opasno, ali je Milan Borjan bio na visini zadatka. Odlično je zaustavio udarac Kamare koji je imao vremena da se namesti i da raspali po lopti.

81. minut - Traže sada igrači Zvezde jedanaesterac, a sudija odlučuje da zatraži asistenciju VAR-a. Ipak, je rešio da ne pregleda snimak pošto je bilo jasno da je lopta udarila u stomak, a ne u ruku.

76. minut - Uhhh, kakva je sada šansa bila za Boaćija. Odličan centaršut Rodića sa leve strane, ali je napadač iz Gane samo očešao glavom loptu iako je bio sam na nekih 6-7 metara.

1 / 12 Foto: Starsport©

71. minut - Opsedaju gol Olimpijakosa igrači u crveno-belim dresovima, a sada je Kanjas okušao svoj udarac sa dvadesetak metara, međutim, Žoze Sa je bio na pravom mestu.

62. minut - GOOOL! Crvena zvezda je odmah iskoristila prednost igrača više. Došla je izbačena lopta iz peterca Olimpijakosa na nogu Vuliću koji šutira iz prve levom nogom i trese mrežu.

58. minut - CRVENI KARTON ZA BENZIJU! Olimpijakos je ostao sa igračem manje na Marakani. Prekršaj s leđa nad Kanjasom, a sudija mu je odmah pokazao žuti karton, što je s obzirom da je već imao jednu javnu opomenu, odmah označilo i isključenje.

53. minut - Prva opasna akcija Zvezde u drugom poluvremenu. Ponovo posle prekida, lopta je dugo boravila u petercu Olimpijakosa, ali je Dušan Jovančić previše oklevao i njegov udarac odlazi pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nijedan trener nije pravio izmene.

45+1. minut - POLUVREME! Nezadovoljan je određeni broj navijača Zvezde koji su zvižducima ispratili igrače na petnaestominutni odmor.

1 / 20 Foto: Starsport©

45. minut - Prva prava šansa za Crvenu zvezdu! Posle centaršuta Marina došlo je do gužve, a Jovančić je pokušao atraktivno makazicama, međutim, reagovao je dobro golman Olimpijakosa.

37. minut - GOOOL! Olimpijakos vodi na Marakani. Neverovatan kiks Milana Borjana, Semedo je hteo da vrati loptu u peterac, ali je golman Zvezde ubacio u svoju mrežu.

1 / 3 Foto: Filip Plavčić

31. minut - Prvi šut Zvezde ka golu Olimpijakosa. Marin je izveo korner, a Rodić je tukao glavom, međutim, zasmetao mu je Kamara, pa je lopta otišla pored gola.

1 / 5 Foto: Starsport©

24. minut - Nova prilika za Gerera u samo 60 sekundi. Ova je bila još bolja, Cimikas je centrirao, a Gerero ostao sam između dvojice štopera, ali je sada glavom tukao pored gola.

23. minut - Prva pretnja Olimpijakosa. Gerero se lepo okrenuo s loptom i raspalio po njoj sa nekih 25 metara, ali na sreću Zvezde, prolazi pored stative Borjana.

1 / 20 Foto: Filip Plavčić

10. minut - Nešto agilnija Crvena zvezda u uvodnim minutima. Bilo je nekoliko napada koji su obećavali, ali bez konkretnog poteza i šuta na gol.

Marko Gobeljić
Marko Gobeljićfoto: Starsport©

21.00 - Počela je utakmica! Zvezda ima prvi napad.

20.58. Na severnoj tribini je razvijena spektakularna koreografija u crveno-belim bojama sa grbovima Zvezde i Olimpijakosa koji oslikavaju bratstvo među navijačima i dva kluba.

1 / 11 Foto: Starsport©

- Neka danas pobedi onaj koji je bolje raspoložen, mi ćemo biti braća u zlu i dobru - piše na transparentu ispod koreografije na engleskom jeziku.

Koreografija Delija i Gejt 7
Koreografija Delija i Gejt 7foto: Printscreen/Arena sport

20.45 - Odbojkaši Srbije, koji su postali šampioni Evrope, specijalni su gosti na utakmici. Nekolicina njih su izašli sa šampionskim peharom i prodefilovili atletskom stazom gde su navijači mogli da ih pozdrave.

1 / 7 Foto: Starsport©

20.28 - Na stadinu "Rajko Mitić" je legenda svetskog fudbala, nekadašnji prvak sveta sa Francuskom, a sada funkcioner Olimpijakosa, Kristijan Karembe.

1 / 10 Foto: Starsport©

20.20 - Igrači su izašli na zagrevanje da osete travu na Marakani.

1 / 7 Foto: Starsport©

20.15 - Pogledajte atmosferu na Marakani koju prave navijači Zvezde i Olimpijakosa.

19.58 - Evo kako izgleda stadion "Rajko Mitić" sat vremena pre početka utakmice.

1 / 4 Foto: Espreso

19.50 - Izašli su sastavi za koje su se opredelili dva trenera. Olimpijakos ulazi u meč bez tri ponajbolja igrača - Giljermea, Valbuene i Podensea.

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Kanjas, Jovančić - Garsija, Marin, Van la Para - Tomane.

Olimpijakos: Žoze Sa - Torosidis, Semedo, Merija, Cimikas - Kamara, Buhalakis - Benzija, Lovera, Masuras - Gerero.

19.30 - Milan Pavkov i definitivno će ovaj meč posmatrati sa tribina.

Milan Pavkov ne igra protiv Olimpijakosa
Milan Pavkov ne igra protiv Olimpijakosafoto: Espreso

19.16 - Navijači Zvezde i Olimpijakosa prave žurku oko Marakane.

18.50 - Korteo je stigao do Marakane.

1 / 25 Foto: Starsport©

18.40 - Posle incidenta korteo je nastavio da se kreće ka stadionu Rajko Mitić, a vi pogledajte kako je to izgledalo na Autokomandi.

1 / 4 Foto: Espreso

18.23 - Težak incident se dogodio tokom kortea. Jedna devojka koja je imala Partizanovo obeležje je provocirala navijače Zvezde i Olimpijakosa, došlo je i do fizičkog kontakta. Strašne scene u centru.

18.13 - Korteo Delija i Gejt 7 krenuo prema Marakani.

1 / 7 Foto: Espreso

18.00 - Na Instagramu su se oglasili i neki bivši igrači koji su nastupali za oba kluba poput Darka Kovačevića i Predraga Đorđevića.

17.48 - Podsećamo da će večeras na stadionu specijalni gosti biti i odbojkaši Srbije koji su u nedelju postali prvaci Evrope.

17.43 - Pogledajte i foto galeriju sa okupljanja Delija i Gejt 7 na Terazijama.

1 / 20 Foto: Starsport©

17.35 - Važna informacija je da će Zvezda u meč ući bez Milana Pavkova i Mirka Ivanića, koji se neće naći u protokolu.

Milan Pavkov i Mirko Ivanić neće biti u protokolu za meč sa Olimpijakosom
Milan Pavkov i Mirko Ivanić neće biti u protokolu za meč sa Olimpijakosomfoto: Starsport©

17.30 - Delije su tokom dana izdale proglas za sve navijače koji dolaze na stadion u kome ih upozoravaju na ponašanje i da ne smeju da zvižde braći.

17.15 - Navijači Zvezde i Olimpijakosa su se vratili ispred hotela Moskva i zapalili baklje nakon što ih je policija zaustavila.

17.00 - Jedan od posebnih trenutaka kada su svi zagrmeli iz sve snage jeste kada se jedan Grk sa trubom popeo na Terazijsku česmu i zasvirao dobro poznatu melodiju.

16.50 - U jednom momentu su Delije i Gejt 7 pokrenuli svoj korteo prema stadionu, ali se policija isprečila ispred njih i zaustavila ih je, jer je dogovor da korteo krene u 18 časova.

16.30 - Navijači dva kluba prave spektakularnu atmosferu ispred hotela Moskva. Pevaju pesme u čast svojih klubova, skandiraju im, ali i vređaju najveće protivnike.

16.00 - Delije i Gejt 7 su se prema dogovoru okupili na Terazijama, gde će se zagrevati pred utakmicu, pa će potom odatle krenuti njihov korteo prema stadionu "Rajko Mitić".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.