ŠOU LAZARA MARKOVIĆA U IVANJICI: Partizan savladao Javor i napravio Zvezdi pritisak pred gostovanje na krovu!
Lazar Marković, Foto: Starsport

ZAOSTALO KOLO SUPERLIGE

ŠOU LAZARA MARKOVIĆA U IVANJICI: Partizan savladao Javor i napravio Zvezdi pritisak pred gostovanje na krovu!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog..

Objavljeno:

Sjajnih nekoliko dana za Partizan. Posle pobede u 161. Večitom derbiju, izabranici Sava Miloševića slavili su i protiv Javora u Ivanjici i to istim rezultatom - 2:0, a u okviru zaostalog kola Superlige Srbije.

Oba pogotka postigao je Lazar Marković, jedan u prvom, jedan u drugom poluvremenu, a oba puta je asistent bio sjajni Sejduba Suma, koji je to za sada u ovoj sezoni uradio čak šest puta.

Imao je Javor solidan broj prilika, posebno u prvom poluvremenu, ali nijednu nije uspeo da pretvori u gol.

Na dva meča u Superligi od povratka, Marković je postigao čak tri pogotka, tako da je već sada jasno da će biti ogromno pojačanje.

Za vikend slede novi izazovi u Superligi, crno-beli gostuju Radničkom u Nišu, dok će Javor dočekati novosadski Proleter iz Slane Bare.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ UTAKMICE! Partizan je mirno priveo meč kraju, Javor u drugom poluvremenu nije ni ličio na ekipu iz prvog. Izgleda da je svima teško da ove sezone igraju protiv fizički nadmoćnog tima Partizana, za koji je zaslužan stručni štab Sava Miloševića, koji je fantastično spremio crno-bele igrače na pripremama na Zlatiboru i Sloveniji, gde se daleko više radilo na fizičkoj spremi nego sa loptom. Mnogima je to tada delovalo smešno, ali sada je jasno ko je bio u pravu.

88' Nova šansa za Javor, upravo je Milošević odložio na desnu stranu za jednog od saigrača, ali je dobro intervenisao Stojković na prvoj stativi.

86' Interesantan momenat, u igru za Javor ulazi Nikola Milošević, sin Sava Miloševića.

Nikola Milošević
Nikola Milošević foto: Printscreen/Youtube

85' Dobra prilika za Javor, šut iskosa sa leve strane, ali odlična intervencija Stojkovića.

75' GOOOOOOOL! Fantastičan pogodak Lazara Markovića, opet na asistenciju Sume. Bivši igrač Liverpula zategao je sa 20 metara, slično kao Suma protiv Zvezde, golman Đorđe Lazović bio je potpuno nemoćan.

68' Piščević je dobio žuti karton zbog faula nad Igorom Vujačićem. Dosta se oštro igra u ovim momentima, pa je žuti karton zbog starta nad Sašom Zdjelarom dobio i Filip Pavišić.

62' Aleksandar Lutovac je ušao umesto "slavljenika" Stevanovića.

56' Nova prilika za crno-bele, Filip Stevanović je bio u situaciji da se počasti poklonom za 17. rođendan, ali je Lazović bio priseban.

56' Zdjelar je centrirao, Miletić vratio loptu u peterac glavom, a Petar Gigić šutirao istim delom tela. Đorđe Lazović je dobro odbranio.

53' Malo je opao tempo u drugom poluvremenu, ali nadamo se da je to samo zatišje pred buru.

46' Odmah promena u timu Partizana na poluvremenu. Izlazi veoma slabo raspoloženi Umar Sadik, umesto njega na terenu je Petar Gigić, koji još nije debitovao za crno-bele u Superligi. U Ligi Evrope protiv AZ je odigrao koji minut.

POLUVREME! Dobar fudbal u Ivanjici, Partizan vodi golom Markovića, ali Javor će definitivno imati zbog čega da žali. Promašio je dobar broj izglednih prilika!

45'+6 Nenad Savić je šutirao iz daljine, veoma dobar pokušaj, ali nije pogodio gol.

42' Velika prilika za Javor, Stojković je kiksnuo u svom petercu, ali to nije iskoristio Petković. Domaćin itekako ima za čim da žali posle prvog poluvremena.

41' Šutirao je Lazar Marković, ali pored gola ovoga puta.

38' Meč je nastavljen.

33' Meč je prekinut na četiri minuta zbog skandiranja Slaviši Kokezi.

27' Velika šansa za domaći sastav, šutirao je Nikola Petković iz voleja, ali mu je Stojković sjajno odbranio udarac.

26' GOOOOOOOL! Partizan vodi sa 1:0, Lazar Marković je strelac posle asistencije Sume. Bio je ovo već drugi Markovićev pogodak po povratku u crno-beli dres, prvi je dao protiv Proletera. Odlična reakcija bivšeg igrača Liverpula, Benfike i Bešiktaša. Bila je ovo Sumina peta asistencija u sezoni.

21' Sjajan centaršut Filipa Stevanovića iz slobodnog udarca, Vujačić je šutirao glavom, ali je promašio gol za koju desetinu centimetara.

20' Žuti karton i na drugoj strani zbog faula nad Sumom dobio je Marko Jevremović.

18' Period igre kada je bolji Javor. Upravo je žuti karton dobio Umar Sadik

15' Najbolja šansa na utakmici za sada dogodila se ispred Partizanovog gola. Aleksa Amanović je bio veoma blizu pogotka, ali je šutirao preko gola sa nekih pet metara. U izglednim prilikama za sada je 1:1.

Filip Stevanović
Filip Stevanović foto: Starsport©

13' Najbolja situacija za Partizan do sada. Suma je ostavio povratnu za Šćekića, koji je šutirao preko Lazovićevog gola sa 20-ak metara.

10' Crno-beli konkretniji za sada, ali nismo videli nijedan uspešan završni pas. Sa Amanovićem je sve u redu.

4' Povredio se Aleksa Amanović, bivši mladi reprezentativac Makedonije, ali bi s njim sve trebalo da bude u redu.

1' Utakmica je počela.

16.00 - Poznati su sastavi oba tima za ovu utakmicu:

Javor: Lazović - Cuckić, Kolaković, Pavišić, Amanović, Jevremović - Piščević - Petković, Dolmagić, Sević - Krnić. Klupa: Poledica, Đerić, Maričić, Milošević, Zvekanov, Jovanović, Cvetković.

Partizan: Stojković - Miletić, Vujačić, Ostojić, Brežančić - Šćekić, Zdjelar - F. Stevanović, Suma, Marković - Sadik. Klupa: N. Stevanović, Dinga, Šehović, Lakčević, L. Pavlović, Lutovac, Gigić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.