ZBOG NJEGA JE JOVIĆ SKROZ ZABORAVLJEN: Upoznajte Realovog Mesija, kog se Barsa odrekla zbog muljanja na tržištu!
Takefusa Kubo - Realov japanski Mesi, Foto: EPA/Paulo Fonseca

KUBO JE FUDBALSKI HIT ovog leta

ZBOG NJEGA JE JOVIĆ SKROZ ZABORAVLJEN: Upoznajte Realovog Mesija, kog se Barsa odrekla zbog muljanja na tržištu!

Pored umetnosti koju poseduje u nogama, izrazito je brz i ima sjajan osećaj za igru... Kraljevski klub je imao mnogo sreće što ga je privoleo da potpiše

Objavljeno: 12:27h

Svake godine izrodi se bar po jedna fudbalska senzacija - Martin Edegard, Kilijan Mbape itd...

Ako sve bude onako kako sada i deluje, tokom sezone 2019/20 sve naslovne strane svetskih fudbalskih medija biće ispunjene jednim imenom i prezimenom - Takefusa Kubo.

Mlađani, 18-godišnji fudbaler Reala iz Madrida neko je o kome će se, po svemu sudeći mnogo pričati.

On je ovog leta pojačao Kraljevski klub, prošavši ispod radara, jer ipak su dovedeni Luka Jović, Eden Azar, Kilijan Mbape, ali i pre nego što je sezona počela mnogi već pričaju o njemu.

Iako će sledeće sezone igrati u Kastilji, B timu Kraljevskog kluba, trener će mu biti legendarni Raul Gonzales, pa bi pod njegovim vođstvom mogao da stasa u pravog ubicu protivničkih golmana.

- Mnogo učim, i kao čovek i kao fudbaler. Sjajno se zabavljam. Ono što me posebno oduševljava je kvalitet svih ostalih igrača. Saigrači i treneri su veoma fini prema meni i odlično sam se uklopio. Moram da iskoristim maksimum iz ove situacije, a moram i da uživam u njoj, jer nema svako ovakvu privilegiju. U Japanu, ljudi mnogo vole Real i veoma sam ponosan što sam u najboljem klubu na svetu - istakao je budući saigrač Luke Jovića.

Interesantno, već je na treninzima sa prvim timom, bez ikakve zadrške, pokazao kakvim raskošnim talentom raspolaže, a vi pogledajte usporeni snimak jedne njegove minijature kada je celu odbranu, ali posebno Marsela izbacio kao "iz voza".

Postoji još jedna važna anegdota vezana za njega, a tiče se Realovog najljućeg rivala Barselone.

Naime, on je još 2011. godine stigao u La Masiju, Barsinu akademiju, odakle je već 2015. morao da se vrati u domovinu jer je Barselona prekršila određena FIFA pravila oko dovođenja mladih igrača - dakle zbog tržišnih malverzacija, po čemu je ovaj klub i poznat u poslednje vreme (ali to je neka druga tema).

Odatle se vratio u Tokio, pre nego što je ovog leta potpisao za Real, što je Barsa mogla da suzbije, samo da je na vreme reagovala.

- Najveća Barsina greška u poslednje vreme, i to dogledno, je to što je Kubo potpisao za Real. Njegova sudbina bila je da zaigra za prvi tim. Imao je neverovatan potencijal još dok je bio u La Masiji, ne samo zbog impresivnog talenta, već i zbog želje za radom i izraženom radnom etikom - istakli su pojedini Barsini treneri koji se bave radom sa mlađim kategorijama.

Dakle, kako sada stvari stoje, novi Mesi (jer na njega podseća Kubov stil igre) će igrati za Real, a Barsa nikada neće moći da ga prežali.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.