TUMBA VRAĆA KRSTAJIĆEVE PROGNANIKE: Oni su naše bogatstvo! Nikad se nisam odricao najboljih igrača!
Ljubiša Tumbaković je novi selektor Srbije, Foto: Starsport©

Promovisan novi selektor

TUMBA VRAĆA KRSTAJIĆEVE PROGNANIKE: Oni su naše bogatstvo! Nikad se nisam odricao najboljih igrača!

Novi selektor odmah će zasukati rukave i predstoje mu razgovori sa brojnim igračima

Objavljeno: 14:38h
Sofija Vrebac

Ljubiša Tumbaković je promovisan u novog selektora seniorske reprezentacije Srbije.

Nekadašnji trener Partizana i selektor Crne Gore, preuzeo je kormilo "Orlova" posle smene Mladena Krstajića usled neuspešnog početka kvalifikacija za EURO i debakla u Ukrajini.

- Godinama se pripremam za jednu ovakvu konferenciju, ali izgleda da sam morao dugo da čekam na to. Jako sam srećan i zadovoljan, privilegija je i čast biti selektor svoje države. Imao sam puno izazova i rešavao sam ih, ali ovo je moj najveci profesionalni izazov. Utošiću puno truda da bih ostvario cilj i plasman na EP. Nadam se da ćemo uz podršku i makisimalno angažovanje stvoriti patriotsku atmosferu koja će doneti rezultat - jasan je bio Tumbaković na početku svog obraćanja.

Ljubiša Tumbaković se ne odriče nijednog igrača
Ljubiša Tumbaković se ne odriče nijednog igračafoto: Starsport©

Novi strateg srpskog nacionalnog tima je odmah istakao da Srbija nema luksuz da se odriče najboljih igrača, i time najavio mogućnost povratka onih fudbalera koji nisu želeli da igraju pod Krstajićem.

- Imam svoje principe u radu i nikada se nisam odricao najboljih igrača. Vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena. Biće puno ragovora, gledanja, sigurno da ćemo pričati o igračima koje niste apostrofirali, ali koji imaju kvalitet, da dođu do izražaja.

To znači da će biti obavljeni razgovori i sa Lukom Milivojevićem iMatijom Nastasićem, ali i drugima poput Nemanje Matića koji nije javno bio rekao da neće da igra za Krstajića, ali se o tome šuškalo, zatim tu su i Marko Grujić, Nemanja Gudelj...

Ljubiša Tumbaković sa Slavišom Kokezom i Nenadom Bjekovićem
Ljubiša Tumbaković sa Slavišom Kokezom i Nenadom Bjekovićemfoto: Starsport©

- Rekao sam da imam plan, nisu samo njih dvojica u toj priči, ima više igrača sa kojima moram da vodim razgovore. U toj grupi će biti i Milivojević i Nastasić, sigurno niko neće biti zakinut, ja razmišljam o njima kao o našem bogatstvu, kakav će biti tok razgovora, njihova povratna informacija, ja to ne znam - rekao je Tumbaković.

Kada je reč o sastavu stručnog štaba velika mu je želja da ubedi da mu se priključi nekadašnji pomoćnik iz crnogorske reprezentacije i bivši trener Partizana, Bata Mirković.

- Kolege bez kojih ne mogu su Aleksandar Janković i Belović. Ostalo ćemo videti, a moje veliko zadovoljstvo je da učinimo sve da nagovorimo Batu Mirkovića da bude deo mog stručnog štaba.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.