TUMBA JEDNOGLASNO: FSS zvanično izabrao Tumbakovića za novog selektora Srbije!
Ljubiša Tumbaković je novi selektor Srbije, Foto: Dado Đilas

Zvanično je

TUMBA JEDNOGLASNO: FSS zvanično izabrao Tumbakovića za novog selektora Srbije!

Srpski fudbaleri su dobili novog stratega

Objavljeno:

Ono što se znalo već nekoliko dana unazad danas je samo dobili potvrdu - Ljubiša Tumbaković je novi selektor Srbije.

Na sednici Izvršnog odbora FSS-a je jednoglasno odlučeno da iskusni stručnjak nasledi Mladena Krstajića mna kormilu reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za EURO.

Na sednici kojom je predsedavao predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, izbor selektora najboljeg nacionalnog tima, bio je jedan od prioriteta u radu članova Izvršnog odbora. Na predlog Stručnog odbora (članovi Ilija Petković, Zoran Filipović, Nenad Bjeković, Momčilo Vukotić i Marko Pantelić), iskusni stručnjak dobio je jednoglasnu podršku Izvršnog odbora, a promocija Ljubiše Tumbakovića biće u utorak, 2.jula u 13,00 u hotelu "Hilton" u Beogradu.

Novi selektor debitovaće na klupi Orlova 7.septembra protiv Portugalije na stadionu „Rajko Mitić“. Tri dana kasnije Srbiju očekuje drugi, septembarski kvalifikacioni duel za plasman na EURO 2000. u Luksemburgu.

Ljubiša Tumbaković je najuspešniji trener u istoriji FK Partizan sa kojim je osvojio šest titula državnog prvaka i tri nacionalna kupa. Igračku i trenersku karijeru počeo je u Radničkom iz Novog Beograda sa kojim je takođe imao mnogo uspeha. Sjajne rezultate iskusni stručnjak imao je i tokom rada u Kini gde je sa Šandongom osvojio dve šampionske titule i dva nacionalna kupa.Tokom bogate trenerske karijere jednu sezonu proveo je u Kuvajtu i Iranu, odnosno grčkom AEK-u. U januaru 2016. postavljen je za selektora reprezentacije Crne Gore i na tom mestu bio je sve do juna 2019. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.