POJAČANJA ZA LIGU EVROPE: Partizan promovisao tri fudbalera u jednom danu!
Milošević, Pešukić i Vujačić, Foto: Starsport©

zvanično

POJAČANJA ZA LIGU EVROPE: Partizan promovisao tri fudbalera u jednom danu!

Crno-beli stvaraju tim za sledeću sezonu

Objavljeno: 17:06h

Partizan je danas zvanično promovisao trojicu novih fudbalera u prostorijama svog kluba.

Reč je o Periši Pešukić, Igoru Vujačiću i Dominiku Dingi.

Perišić je mladi reprezentativac Crne Gore i igra na poziciji desnog beka (po potrebi i na levoj strani).

- Od malena mi je je velika želja bila da obučem dres Partizana. Radujem se dolasku u najveći srpski klub, a velika mi je čast što će me, sa klupe, predvoditi trener Milošević - rekao je Pešukić na predstavljanju.

Pomenuti fudbaler je ponikao u Zeti iz Golubovaca, zatim se leta 2018. priključio Rudaru iz Pljevalja, da bi ga minule zime angažovala Budućnost.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

Tokom minule sezone Pešukić je odigrao ukupno 29 mečeva za timove iz Pljevalja i Podgorice, kao i jedan meč u kvalifikacijama za Ligu Evrope (ukupno 2.610 minuta). Vezan je ugovorom za crnogorskog vicešampiona do 22. januara 2021. godine, ali ima prostora da se transfer realizuje, jer cena otkupa nije visoka...

foto: Espreso.co.rs

Vujačić je takođe defanzivac, ali pokriva štopersku poziciju, rođen je 1994. godine u Podgorici, a kompletnu fudbalsku školu je prošao u Golubovcima. Za Zetu je odigrao jednu sezonu, 2011/12, pre nego što je prešao u Vojvodinu, ali je u Novom Sadu za sezonu odigrao samo dve utakmice.

- Presrećan sam što sam došao u veliki klub. Na meni je da radim i što pre se nametnem, znam kakvi su obaveza i čast nositi dres Paritzana, nadam se da ću opravdati očekivanja navijača. Iskreno se nadam da će biti golova i u Partizanu. Moj prvi zadatak je da odbranim svoj gol, a ono što napravim u šesnaestercu rivala tretiraće se kao bonus - rekao je 24-godišnji štoper.

1 / 12 Foto: Starsport©

Poslednji fudbaler u nizu koji je stavilo danas paraf na ugovor sa Partizanom je Dominik Dinga, koji je ponikao u Vojvodini, a još kao omladinac napustio je taj klub i karijeru nastavio u Rusiji.

Mladi štoper će u narednih godinu dana igrati kao pozajmljeni fudbaler Urala, sledećeg leta Partizan će imati opciju da otkupi njegov ugovor za 300.000 evra.

- Hvala Partizanu i treneru, daću sve da opravdam očekivanja. Srećan sam što ću igrati na ovom stadionu. Kada sam čuo da me žele, bio sam presrećan, utisci su fenomenalni - kazao je Dinga na početku promocije.

Tokom ove sezone on nije igrao previše, zabeležio je samo dva nastupa za Ural u Premijer ligi Rusije, te bi epizoda u Partizanu trebalo da predstavlja sjajnu šansu da karijeru vrati na pravi put.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.