PREOKRET? Nema dokumenta koji dokazuje da je Crvenoj zvezdi dodeljena titula iz 1946. godine!
Fudbalski savez Srbije/Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

ODLUKU POJELA MACA

PREOKRET? Nema dokumenta koji dokazuje da je Crvenoj zvezdi dodeljena titula iz 1946. godine!

Prema pisanju "Sportskog žurnala", Partizan je uputio dopis FSS sa zahtevom da se u Humsku 1 dostavi odluka kojom je crveno-belima "prišivena treća zvezdica"

Objavljeno: 13:36h

U zvaničnim aktima sa pečatom Fudbalskog saveza Srbije nema ni reči o tome da je Crvenoj zvezdi dodeljena titula iz 1946. godine.

Prema pisanju "Sportskog žurnala", Partizan je uputio dopis FSS sa zahtevom da se u Humsku 1 dostavi odluka kojom je crveno-belima "prišivena treća zvezdica". Bez tog dokumenta, crno-beli nemaju nikakvih osnova niti razloga za dalje delovanje, odnosno obaranje te odluke.

- Skupština Fudbalskog saveza Srbije je 14. maja, posle zahteva s Marakane i preporuke Pravne komisije, ubedljivom većinom glasova donela odluku da Crvenoj zvezdi dodeli titulu iz 1946, međutim, iz Partizana, iako su to tad ekspresno najavili, još nisu pokrenuli upravni spor pred Upravnim sudom tražeći da se to poništi! Šta mislite: zbog čega? Jednostavno, pravni tim crno-belih (potpredsednik Vladimir Vuletić i zamenik generalnog direktora Milorad Nikolić) u zvaničnim aktima s pečatom FSS, publikovanim na uvid javnosti sa Terazija 3, nije našao ni reč o ozvaničenju glasanja od pre dve sedmice u Staroj Pazovi!? Doduše, „Fudbal” (vanredni broj 7, od 14. maja) piše o odlukama sa 2. sednice Skupštine FSS, ali – samo o izmenama i dopunama Statuta! Stoga, sa crno-bele strane Topčiderskog brda poslali su dopis u FSS sa zahtevom da im dostave odluku koja Crvenoj zvezdi „prišiva i treću zvezdicu”, bez nje – nemaju osnovu, niti razlog za dalje delovanje - piše "Sportski žurnal".

Dodaje se i da će, ako dopis dođe u Humsku, Partizan reagovati i obratiti se Upravnom sudu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.