VULETIĆ STAVIO ZVEZDU NA STANDBY: Actori incumbit probatio...
Fudbaleri Crvene zvezde slave pobedu nad Radničkim, Foto: Starsport©

neizvesnost

VULETIĆ STAVIO ZVEZDU NA STANDBY: Actori incumbit probatio...

Naredni sastanak zakazan je za 10. maj, a potpredsednik Partizana i član Pravne komisije FSS Vladimir Vuletić je istakao da će se tada pristupiti odlučivanju

Objavljeno:

Sastanak Pravne komisije Fudbalskog saveza Srbije koji je održan u petak, nije doneo odgovor na pitanje da li će Crvenoj zvezdi biti priznata titula osvojena 1946. godine.

Naredni sastanak zakazan je za 10. maj, a potpredsednik Partizana i član Pravne komisije FSS Vladimir Vuletić je istakao da će se tada pristupiti odlučivanju.

– Sednica je protekla relativno mirno. Insistirao sam da, po načelu, actori incumbit probatio (teret dokazivanja je na onome ko nešto zahteva), Zvezda u pisanoj formi dostavi sve dokaze (ako ih ima) u prilog svojoj tvrdnji. Nakon toga zadržao sam pravo da u roku od sedam dana pisano odgovorim na Zvezdin podnesak i da se na sednici koja će biti održana 10. maja, nakon rasprave i usmenog sučeljavanja, pristupi odlučivanju. To su podržali i ostali članovi komisije - rekao je Vuletić

Vladimir Vuletić i Uroš Marjanović
Vladimir Vuletić i Uroš Marjanović foto: Filip Plavčić

Podsetimo, predsednik komisije Dejan Šuput, potpredsednik Veljko Radulović i članovi Vladimir Vuletić, Božidar Beronja i Dragan Milošević, doneće odluku od zahtevu Crvene zvezde. Takođe, pojavila se i informacija da i subotički Spartak pretenduje na titulu iz 1946. godine.

– Advokat Beronja iz Novog Sada i ja smo istakli da se mora voditi računa i o zaključku Skupštine FK Spartak koji ima iste pretenzije, a ja sam napomenuo da će deo moje argumentacije upravo biti vezan za ništa manje (ne)utemeljeno pravo Spartaka da zahteva istu odluku upravo po načelu mutatis mutandis – iste stvari rađaju ista rešenja -dodao je Vuletić.

Superliga Srbije u fudbalu
Superliga Srbije u fudbalu foto: Filip Plavčić

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.