UHVATI GA AKO MOŽEŠ: Mesi pred šestom Zlatnom kopačkom, osim ako Kvaljarela ne postigne 11 golova u poslednjem kolu
Lionel Mesi je postigao 36 golova u sezoni, Foto: EPA/Raul Caro

majstor

UHVATI GA AKO MOŽEŠ: Mesi pred šestom Zlatnom kopačkom, osim ako Kvaljarela ne postigne 11 golova u poslednjem kolu

Teoretski, slavlje Lionela Mesija može da pokvari samo iskusni napadač Sampdorije Fabio Kvaljarela, ali mu je za tako nešto neophodno da u poslednjem kolu postigne 11 golova

Objavljeno: 10:36h

Fudbaleri Barselone su ove sezone dominirali i potpuno zasluženo su osvojili titulu u Španiji do koje ih je vodio Lionel Mesi.

Argentinac je bukvalno plesao na španskim terenima, protivnički defanzivci jednostavno nisu imali rešenja za njegove poteze, što se najbolje vidi kroz broj od 36 golova koje je postigao ove sezone.

To mu je ponovo, šesti put u karijeri, donelo laskavu nagradu "Zlatna kopačka", koja se dodeljuje najubojitijem strelcu u Evropi. Mesi je ove sezone ukupno došao do 72 boda, jer je indeks španske lige dva, a on se množi sa brojem golova.

Teoretski, slavlje Lionela Mesija može da pokvari samo iskusni napadač Sampdorije Fabio Kvaljarela, ali mu je za tako nešto neophodno da u poslednjem kolu postigne 11 golova.

Iza njega će sa četiri trofeja ostati Kristijano Ronaldo, dok po dva laskava priznanja imaju Euzebio, Gerd Miler, Ali Mekoist, Mario Žardel, Tjeri Anri, Dijego Formal i Luis Suarez.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.